Arman Alizad: Tarinat tekivät minusta tuottajan, maailman monimuotoisuus aukesi kamppailulajien mestareiden parissa

0
Arman Alizad kertoo, että häneen ei uskottu, kun hän siirtyi räätälistä televisiotuottajaksi. – Se opetti, että kannattaa mieluummin itse yrittää kuin antaa muiden määritellä. Kuva: Juha Paju-Heikkilä.

Televisiotuottaja Arman Alizadin työelämä on ollut merkillinen. Hankalasta nuoresta tuli sattumalta ensin 1990-luvulla räätäli ja vaatturimestari. Sitten hän päätti kuunnella sisintään ja toteuttaa unelmiaan. Vuonna 2009 syntyi ensimmäinen oma televisiotuotanto Kill Arman, jossa Alizad tapaa taistelulajien mestareita eri puolilla maailmaa ja kamppailee heitä vastaan.

– Vaatturimestari minusta tuli vahingossa. Kaverit menivät lääkikseen ja kauppikseen, mutta minulla ei ollut sellaisia haaveita. Minua kiinnostivat tarinat, jediritarit ja lohikäärmeet.

Alizad tunnetaan myös ohjelmasta Arman ja viimeinen ristiretki, jossa hän tutustuu ihmisiin ja elämään maailman vaarallisimmilla ja köyhimmillä alueilla. Alizad on tehnyt myös useita tv-sarjoja Suomessa.

Alizad on valittu Vuoden puhujaksi vuonna 2011. Hän vieraili tiistaina Turussa Rekryexpo-tapahtumassa. AVL:n videohaastattelussa hän kertoo valinnoistaan, haaveistaan ja ajatuksistaan omasta työurastaan.

Jos video ei näy, katso se täältä.