Jouluvaloin kuorrutetut ajoneuvot toivat joulun Auraan

0
Jouluvalokulkueessa mukana ollut traktori oli näyttävä ilmestys.

AURA. Linnea, 5, ja Kalle, 3, Granath olivat tulleet perjantai-iltana Auran joulunavaukseen yhtä tarkoitusta varten: tapaamaan joulupukkia. Ukkia oli jo ehditty etsiä tovi, mutta tuloksetta. Toisaalta kovana konemiehenä Kalle odotti näkevänsä myös hienoksi koristeltuja työkoneita.

–Mitä isompi, sen parempi, tiesi sisko Linnea kertoa veljensä mielenkiinnon kohteista.

Pukin perässä olivat joulunavaukseen tulleet myös Jiia, 6, Jero, 4, ja Jico, 2, Pohjanrinne.

–Sitä me odotetaan eniten, sisarukset kertoivat, vaikka Jero totesi olevansa Kallen tavoin myös vannoutunut konemies.

–Kaivuri, traktori, hinausauto, hän luetteli suosikkejaan ja ihastelikin kovasti, kun amerikkalaistyylinen ajoneuvojen jouluvalokulkue alkoi lipua Auraamon pihan ohi.

Joulunavausta juontanut Auran kehittämisjohtaja Anna-Mari Alkio kehui kulkueen olevan luultavasti laatuaan ensimmäinen koko Suomessa.

–Paikalliset yrittäjät ja autoharrastajat ovat tuunanneet kulkupelinsä jouluvaloilla ilahduttaakseen meitä auralaisia, hän iloitsi.

Kulkueeseen osallistunut Elina Hurme totesi puolestaan, että oli hienoa olla mukana tuomassa Auraan jotakin uutta ja erilaista.

–Totta kai me halusimme olla tällaisessa mukana.

Yhdessä tekemisen meininki

Oman joulutervehdyksensä avajaisissa pitänyt, uusi kunnanjohtaja Terhi Källi sanoi olevansa ilahtunut siitä, miten aktiivinen kunta Aura on.

–Minulle on välittynyt täällä vahva yhteisen tekemisen meininki, hän kehui.

Hän muistutti myös, että yksi tapa pitää Aura jatkossakin elinvoimaisena, on suosia paikallisuutta.

–Paras lahja paikalliselle yrittäjälle on ostaa häneltä se joulupaketti.

Källille itselle joulu saapui tänä vuonna jo syyskuussa.

–Sain parhaan joululahjan, kun minut valittiin tähän unelmieni työhön, hän kiitteli valtuuston syksyllä tekemää yksimielistä päätöstä.

Kaiken muun ohella joulunavauksessa muistettiin ansioituneita auralaisia vuosilta 2019 ja 2020. Vuoden 2019 palkinnot saivat Eero Uusitalo ja Jonna Vahtera . Uusitalo sai tunnustusta erityisesti siitä, että hän on kerännyt varoja liikuntamahdollisuuksien parantamiseen kunnassa. Vahtera on puolestaan kunnostautunut jujutsun parissa voittamalla lajin maailmanmestaruuden.

Vuoden 2020 palkitut olivat Anna-Sofia Holppi, Marika Seppä sekä vapaa-aikasihteeri Marjaana Tamminen. Holpin ansioksi katsottiin aktiivinen 4H-toiminnan pyörittäminen ja järjestön näkyväksi tekeminen. Seppä on puolestaan kunnostautunut kehittämällä Auraa monella tapaa sekä järjestämällä toimintaa.

Lisäksi vuoden liikuntatyöntekijäksi valittiin Liisa Pasto.