Katso video: Mikä on hyvinvointialueen valmistelun tilanne Varsinais-Suomessa?

0

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru puhui maanantaina Turussa hyvinvointialueiden valmistelusta.

Kiurun ja ministeriön tilaisuus esitteli sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksen keskeisiä sisältöjä ja toimeenpanoa. Turun tilaisuus on osa hyvinvointialueiden valmisteluun liittyvää aluekierrosta.

AVL näytti tilaisuuden suorana lähetyksenä yllä. Tilaisuus on nyt katsottavissa videona.

Turun tilaisuuteen osallistuu perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru sekä etäyhteydellä sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen. Tilaisuudessa on lisäksi mukana sosiaali- ja terveysministeriön, valtiovarainministeriön ja sisäministeriön virkahenkilöitä sekä edustajia Varsinais-Suomen hyvinvointialuetta valmistelevista organisaatioista. Tilaisuuden puheenjohtajina toimivat väliaikaisen valmistelutoimielimen puheenjohtajisto Matti Bergendahl ja Tuomas Heikkinen.

Alustava ohjelma:

n. 9.30 Ministerin puheenvuoro sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksesta sekä hyvinvointialueiden käynnistymisestä

n. 10 Varsinais-Suomen hyvinvointialueen valmistelun esittely

Aluekierroksen tavoitteena on välittää tietoa ja keskustella sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksen sisällöistä sekä toimeenpanosta hyvinvointialueilla, kertoo sosiaali- ja terveysministeriö. Tilaisuuksien aiheena on myös tammikuussa ensimmäistä kertaa järjestettävät aluevaalit.

Aluekierros on suunnattu hyvinvointialueiden edustajille ja sosiaali- ja terveydenhuollon paikallisille toimijoille.

Kiertue alkoi Helsingistä ja päättyy tällä viikolla Varsinais-Suomeen, Satakuntaan, Keski-Uudellemaalle ja Kanta-Hämeeseen.