Yläneen rautakauppa avaa taas ovensa

0
Yläraudan rakennus- ja rauta-alan osaamista: Mikko Koponen, Jari Kulmala, Janne Peltola ja Teppo Vuolle.

PÖYTYÄ/Yläne. Yläneen rautakaupaton aika päättyy monien iloksi torstaina, jolloin Ylärauta avaa ovensa tutussa paikassa ja osin tutulla miehityksellä.

Yrittäjä Janne Peltola astuu vajaan parin vuoden tauon jälkeen taas rautakauppiaan rooliin. Peltolan jälkeen samoissa tiloissa alan liikettä pitänyt yritys ajautui huhtikuussa konkurssiin. Monet ovat tällä välin jo ehtineet kaivata rautakauppaa elävöittämään taajaman kaupallisia palveluja.

Yläraudassa ovat mukana myös yläneläinen rakennusalan yrittäjä Jari Kulmala sekä alastarolaiset maalausalan yrittäjä Mikko Koponen Virttaalta ja Teppo Vuolle, joka yhdessä Peltolan kanssa toimii pääosin myymälän puolella asiakaspalvelussa.

–Keskitymme entistä enemmän perinteiseen rautakauppaan. Sisustuspuolelle on pyrkimys löytää toinen yrittäjä. Nyt jäljellä olevat sisustustuotteet myydään poistomyyntinä, Peltola kertoo.

Kulmalan rakennusalan ja Koposen maalauspuolen yrittäjyyden kautta Ylärauta pystyy välittämään tarvittaessa myös niitä palveluja.

–Maalit, ruohonleikkurit ja muut puutarhakoneet sekä moottorisahat ovat entiseen tapaan valikoimissa. Pienet kodinkoneet pysynevät tarjolla kysynnän mukaan. Toimitusmyynti pelaa entiseen malliin.

–Koetamme parhaamme mukaan palvella niin lähialueen väkeä kuin kauempaakin tulevia asiakkaita, Peltola sanoo.

Vaikka Ylärauta avaakin ovensa jo tämän viikon torstaina, isompi avajaistapahtuma on luvassa perjantaina 26. marraskuuta.