Avi kielsi yli 20 hengen koronapassittomat tilaisuudet sisätiloissa

0

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on tiukentanut yleisötilaisuuksien rajoituksia: aluehallintovirasto kielsi Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa sisätiloissa pidettävät yli 20 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, mikäli koronapassia ei ole otettu tilaisuudessa käyttöön.

Kun yleisötilaisuuden järjestäjä ottaa käyttöön koronapassin, ei henkilörajoitusta tarvitse noudattaa. Koronapassia pitää kuitenkin edellyttää koko tilaisuuden osalta ja se pitää tarkastaa tilaisuuteen saapumisen yhteydessä yli 16-vuotiailta henkilöiltä.

Myös asiakas- ja yleisötilojen käyttö on järjestettävä niin, että tiloissa voidaan välttää lähikontaktit ja niiden aiheuttamat koronatartuntariskit. Päätös koskee asiakasmäärästä riippumatta myös urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistystoimintaan käytettyjä tiloja, kuten kuntosaleja, sisäliikuntatiloja, uimahalleja, yleisiä saunoja ja tanssipaikkoja. Muiden asiakastilojen osalta päätöstä on noudatettava, jos kyseessä on yli 10 henkilön sisätila tai yli 50 henkilön ulkotila.

Koronapassia ei saa edellyttää sellaisissa tiloissa, jotka ovat tavanomaisen elämän tai lakisääteisten oikeuksien kannalta olennaisia, eli esimerkiksi apteekeissa, vähittäiskaupoissa, posteissa, huoltoasemilla tai kirjastoissa.

Koronapassia ei edellytetä alle 16-vuotiailta.

Rajoitus on voimassa perjantaista 10.12. lähtien vuoden loppuun saakka.