Reijo Hartikka Pöytyän yrittäjäyhdistyksen johtoon

0
Pöytyän yrittäjien vastavalittu puheenjohtaja Reijo Hartikka on sitä mieltä, että eläkkeelläkin kannattaa pysyä aktiivisena. (Kuva: Asko Virtanen)

PÖYTYÄ. Marraskuun lopulla kokoontunut Pöytyän Yrittäjien syyskokous valitsi yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi Reijo Hartikan. Varapuheenjohtajana jatkaa Timo Knuutila ja sihteerinä Marja Lahti.

Puheenjohtajan kausi on yksivuotinen, muiden hallituksen jäsenten kaksivuotinen. Yhdistystä kaksi vuotta luotsannut Jarmo Lalli jatkaa hallituksen jäsenenä. Muut hallituksen jäsenet ovat Katariina Kilpeläinen, Petri Kula, Harri Taskinen ja Antti Sihvonen.

Pöytyällä on kaksi yrittäjäyhdistystä, sillä Yläneellä on oma yhdistyksensä. Pöytyän yrittäjissä jäseniä on noin 120.

–Yhdistys on yrittäjän turvaverkko. Lakineuvonnan ja koulutuksen lisäksi myös muiden yrittäjien tarjoama tuki on tärkeä osa yhdistyksen toimintaa.

69-vuotiaalla Hartikalla on takana pitkä ura niin siemenalan yrittäjänä kuin maatalousalan yrittäjänä. Yrittäjäyhdistyksen hallituksesta Hartikalla on kymmenen vuoden kokemus. Hän oli puheenjohtaja myös ennen Lallin kautta.

–Minua pyydettiin sekä yrittäjäyhdistyksen puheenjohtajaksi että eläkeläisyhdistykseen. Eläkeläisyhdistyksen pyyntöön vastasin kieltävästi, sillä vaikka olen saanut eläkettä jo kuusi vuotta, en tunne itseänin lainkaan eläkeläiseksi, kertoo yrittämistä eläkkeelläkin jatkanut Hartikka.

Myös yrittämisessä miehellä on luvassa uusia tuulia.

–Kotitilan pellot on suurimmaksi osaksi myyty, mutta tilalla on edelleen marjanviljelyyn sopiva määrä peltoa. Palaan viljelyn pariin marjanviljelijäksi. Aluksi on tarkoitus istuttaa pensasmustikkaa, jatkossa myös muuta.

Hartikka kannustaa myös muita eläkeiän ohittaneita pysymään aktiivisena joko palkkatöissä, yrittäjinä tai kolmannella sektorilla.

–Palkkatöistä ja yrittämisestä on tietysti mahdollisuus saada myös rahaa pienen eläkkeen jatkoksi, mutta kyse on myös ja ehkä ennen kaikkea terveydestä. Kun pysyy aktiivisena, terveyskin säilyy paremmin, Hartikka sanoo ja muistuttaa, että Pöytyältäkin löytyy loistava esimerkki työn ja eläkkeellä olemisen yhdistämisestä.

–On loistavaa, miten Myssyfarmi on tehnyt myssymummoista brändin. Myös mummot hyötyvät, kun ovat osa porukkaa ja saavat lisätuloja, Hartikka sanoo.