Tarvasjoen yhdistyksillä valoisaa yhteistyötä: Kertun tuvan pihamaa hehkuu jouluvaloissa

0
Jokaisen yhdistyksen valoteos on oma kokonaisuutensa, mutta yhdessä niiden summa on vielä valoisampi. Kuva: Tuomas Honkasalo

LIETO/Tarvasjoki. Tarvasjoen keskustassa sijaitsevan Kertun tuvan pihamaalle on syntynyt kauniita jouluvalo-asetelmia tarvasjokelaisten yhdistysten yhteistyönä.

–Jokainen on saanut ihan itse päättää, mitä ja millä mittakaavalla halusi toteuttaa, kertoo hankkeen puuhanainen Tiina Rauhala.

Kertun tuvan Valopihalta löytyy muun muassa marttojen makramelyhdyt, Lions clubin nosturilla laittamat kuusen valot ja Tarvasjoen vanhempainyhdistyksen tonttuasetelma. MLL:n Tarvasjoen yhdistyksen sympaattisessa tonttuasetelmassa Manteli-tonttu on saapunut lukemaan joulutarinoita Tarvasjoelle.

Tarvasjoen Urheilijoiden pisteellä vanhan makasiinin terassilla killuu iso kasa heijastimia. Jouluinen runo pitää sisällään ohjeet qr-koodista, joita lukemalla saa hyvät vinkit tonttujumppaan, jota voi kuulemma tehdä myös ilman tonttulakkia.

Valopihan toteutuksessa ovat olleet mukana Lions Club Tarvasjoki, Tarvasjoen Martat, Tarvasjoen Vanhempainyhdistys, Eläkeliiton Tarvasjoen yhdistys, Tarvasjoen Urheilijoiden hiihto- ja yleisurheilujaosto, MLL Tarvasjoki, Kotiseutuyhdistys Tarvaiset ja Suurilan kyläyhdistys.

Jouluvalotempausta voi ihastella loppiaiseen saakka.