Varsinais-Suomen pesispalkintoja ropisi Pöytyälle

0
Pöytyän naisten nousu Superpesikseen varmistui Mynämäellä 12. syyskuuta. Nyt teko palkittiin Varsinais-Suomen Vuoden pesistekona. Kuva: Paula Pellonperä

PÖYTYÄ/Kumila. Varsinais-Suomen Pesis palkitsi kauden parhaitaan Pöytyällä lauantaina. Vuoden pelaajiksi nimettiin Pöytyän Urheilijoiden oma kasvatti Terhi Värri sekä miesten Ykköspesiksen lyöjätilastossa kausikohtaisella ennätyksellään 1+48 neljänneksi yltänyt Loimaan Palloilijoiden Tommi Angervisto.

Varsinais-Suomen kausi huipentui vivahtekkaisiin tunnelmiin, kun naisten superpesiskarsinnassa nähtiin maakunnan jäsentenvälinen kohtaaminen. Vuoden pesistekona Pöytyän Urheilijat nousee pääsarjaan pesäpallon juhlavuoden superpesiskaudelle 2022 ja Mynämäen Vesa hakee vauhtia Ykköspesiksestä.

Erityisellä jokeripalkinnolla huomioitiin nousijajoukkueen pelinjohtaja, pitkän linjan ansioitunut pesäpallotoimija Juhani Rannikko. Parhaan naispesäpalloilijan pystin saanut Värri palkittiin myös valtakunnallisesti naisten Ykköspesiksen vuoden pelaajana.

Pesäpallotoiminta osin normalisoitui koronapandemian aiheuttaman poikkeusvuoden 2020 jälkeen. Pelaamisesta nautittiin kolmella hienosti onnistuneella valtakunnallisella leirillä, mukaan lukien kunniatekona palkitulla, liki 100 joukkuetta Loimaalle innostaneella E-ikäisten Tenavaleirillä.

Lämminhenkinen palkitsemistilaisuus toi POP-Areenalle jopa pari sataa pesäpallotoimijaa ja sidosryhmien edustajaa. Tilaisuudessa huomioitiin näyttävästi myös liikuntaneuvos Satu Mikola sekä Pesäpalloliiton palkitsemat vuoden nuori superpesistuomari Jakob Vikström Loimaalta ja Pöytyän Urheilijoiden Paavo Kallio, joka vastaanotti arvostetun johtokunnan pytyn.

Pesäpalloliiton Eteläinen alue palkitsi parhaansa jo marraskuussa. Eteläisen alueen seuratoimijapalkinnon vastaanotti Loimaan Tenavaleirin johtaja Tiia Iivonen.


FAKTA

Varsinais-Suomen Pesis ry:n palkitut 2021

Naispelaaja: Terhi Värri; Pöytyän Urheilijat
Miespelaaja: Tommi Angervisto; Loimaan Palloilijat Junioripesis
Vuoden Pesisteko: Pöytyän Urheilijat; naisten nousu Superpesikseen
C-tyttöjunioripelaaja: Pinja Toivonen; Laitilan Jyske
C-poikajunioripelaaja: Kasper Leijon; Jokioisten Koetus juniorit
Juniorivetäjä: Nea Nyholm; Laitilan Jyske
Juniorivetäjä: Jani Kapuinen; Turku-Pesis
Tuomari: Jukka Laaksonen; Loimaa
Tyttönuorisotuomari: Nelli Kilpi; Laitila
Poikanuorisotuomari: Onni-Eemeli Laakso; Lieto
Seura-aktiivi: Miia Lehtonen; Jokioisten Koetus juniorit
Seura-aktiivi: Jouni Mäkelä; Pöytyän Urheilijat
Seura-aktiivi: Hanna Pasuri; Pöytyän Urheilijat
Pesiksen edistäjä: Jokioisten kunta
Kunniateko: Loimaan Tenavaleiri
Jokeripalkinto: Juhani Rannikko; Pöytyän Urheilijat