Aluevaaleissa ryhdyttiin äänestämään innokkaammin kuin kuntavaaleissa – Kolme kuntaa ylsi neljän prosentin kerhoon

0

AURANMAA. Vajaat neljä prosenttia auranmaalaisista käytti äänioikeutensa aluevaalien ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä keskiviikkona.

Vilkkaimmin äänestettiin Koskella, Marttilassa ja Pöytyällä. Niissä kussakin vaaliuurnille ennätti 4,2 prosenttia äänioikeutetuista. Kakkossijalle äänestysaktiivisuudessa ylsi Aura 3,3 prosentilla. Rauhallisimmin äänestäminen alkoi Oripäässä, jossa uurnilla kävi 2,5 prosenttia äänioikeutetuista.

Viime toukokuussa järjestettyyn kuntavaalien ennakkoäänestykseen verrattuna ihmiset ryhtyivät äänestämään aluevaaleissa tuntuvasti reippaammin.

Kuntavaaleissa ensimmäisen ennakkoäänestyspäivän jälkeen marttilalaisista äänioikeutetuista oli äänestänyt 3,8 prosenttia, pöytyäläisistä 2,9 prosenttia, koskelaisista 2,2 prosenttia, oripääläisistä 1,8 prosenttia ja auralaisista 1,4 prosenttia.

Aurassa, Koskella, Marttilassa sekä Oripäässä aluevaalien ennakkoäänestyspaikkana toimii kirjasto. Mellilässä äänestetään terveysasemalla ja Tarvasjoella Hyvinvointikeskuksessa.

Pöytyällä ennakkoäänestyspaikkoja ovat: kunnanviraston Kyrön toimipiste, Kisariihi ja Yläneen Osuuspankin kerhohuone.

Auran, Kosken, Marttilan, Oripään ja Pöytyän ennakkoäänestyspaikoissa pääsee äänestämään kaikkina ennakkoäänestyspäivinä tiistaihin 18.1. saakka. Mellilän terveysasemalla ei voi äänestää viikonloppuna. Tarvasjoen Hyvinvointikeskuksessa voi käyttää äänioikeutta enää maanantaina 17.1.

Aluevaalien varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 23.1., jolloin äänestyspaikat ovat avoinna kello 9-20. Tuolloin voi äänestää vain siinä äänestyspaikassa, joka on merkitty äänioikeutetuille postitettuun ilmoituskorttiin.