Aluevaltuutettu Sanna Pitkänen kokee olevansa paljon vartija

0
Sanna Pitkänen aikoo työskennellä aluevaltuustossa koko Auranmaan parhaaksi.

PÖYTYÄ. Auranmaan Viikkolehti tavoitti pöytyäläisen Sanna Pitkäsen (kok) maanantaiaamuna, kun hän oli saanut irrotettua vaalimainokset autostaan. Pitkänen kertoi jännittäneensä vaalituloksen sekä aluevaltuustoon pääsynsä varmistumista myöhään yöhön.

Nyt uuden aluevaltuutetun ajatukset ovat siirtyneet keskiviikoksi kaavailtuun kokoomusedustajien ryhmäkokoukseen, joka aiotaan pitää Turussa.

Seuraavaksi puolueet ryhtyvät neuvottelemaan aluehallituksen sekä kaavailtujen lautakuntien paikkajaoista. Niiden pitäisi olla selvillä 1.3. mennessä, jolloin valtuusto pitää ensimmäisen kokouksensa.

Pitkänen sanoo olevansa kiinnostunut paikasta aluehallituksessa tai jossakin lautakunnassa. Näillä näkymin lautakuntia tulee olemaan viisi.

–Mieluiten olisin sellaisessa lautakunnassa, jossa olisi hyvä vaikuttaa Auranmaan asioihin, Pitkänen tarkensi.

Hänen mielestään kolme aluevaltuustoedustajaa Auranmaalta on kohtalainen saavutus, joskin jokainen paikallinen edustaja on nyt paljon vartijana.

– Haluan tehdä puoluerajat ylittävää yhteistyötä muiden auranmaalaisten aluevaltuutettujen kanssa pohdittaessa kotiseudun parasta. Toivon vaille edustajaa jääneiden auralaisten ja koskelaisten pitävän minuun edelleen yhteyttä, Pitkänen sanoi.

Itse valtuustotyöskentelyn Pitkänen luottaa olevan maakunnassa hyvin samanlaista kuin kuntapuolellakin, joskin asiat keskittyvät yksinomaan sosiaali- ja terveyspalveluihin sekä pelastustoimeen.