Aurajoentiellä järjestetään loppiaisvaloajelu, Härkätiellä palavat perinteiset loppiaistulet

0
Sekä Aurajoen matkailutiellä että Härkätiellä nähdään loppiaisena monenmoisia lyhtyjä. Kuva: Asko Virtanen

AURANMAA. Aurajoen matkailutiellä järjestetään loppiaisvaloajelu torstaina 6.1. kello 16–19. Tapahtuman tavoitteena on, että tien reunukset, talojen pihat ja muut kohteet täyttyvät lyhdyistä, jouluvaloista ja sään salliessa myös jäälyhdyistä. Tapahtuma tarjoaa kaikille tienvarren asukkaille tilaisuuden ilahduttaa kulkijoita laittamalla valoja tienvarsille.

Tapahtumapäivänä on avoinna kaksi kahvilaa; Vanha Vehnämylly Riihikoskella sekä Wanha Kanala osoitteessa Oripääntie 1120.

Mustanojan kyläyhdistys on jakanut puolensataa lyhtyä tien varrella asuvilla ja kannustanut kyläläisiä sytyttämään lyhtyjä tien varteen.

MTK-Pöytyä valaisee Kyntäjäntuvan ikkunat ja talolle johtavan tien. Pöytyän museopappilan ympäristössä on nähtävillä ikkunakynttilöitä ja pihalla lyhtyjä.

Valoa myös Härkätiellä

Valoa nähdään loppiaisena myös Härkätiellä, missä syttyvät perinteiset loppiaistulet. Tulien sytyttäminen alkaa kello 16 maissa, täydessä loistossaan Härkätien varsi on kello 18 aikoihin. Marttilassa Jari Auramo ravintola Kuokantalolta on lisäksi luvannut tarjota hernekeittoa ja kahvia tulien sytyttäjille.

Ulkotulia, jäälyhtyjä sekä muita roihuja ja valoja sytyttelevät tienvarren asukkaat, kyläyhdistykset ja yritykset. Perinne on lähtöisin Somerolta, mutta levinnyt sieltä myös Kosken, Marttilan ja Tarvasjoen suuntaan.

Marttilassa valaistuja tieosuuksia on usemmassa kohtaa kuten Prunkilassa, keskustan molemmin puolin ja myös Ollilassa.