Johanna Matintalo haastaa kotikuntansa väen hiihtämään: Tuhat pöytyäläistä ladulle!

0
Haasteeseen pääsee vastaamaan muun muassa Haukkavuoren laduilla, jotka ovat hyvässä kunnossa. Kuva: AVL:n askisto.

PÖYTYÄ. Lumiset talvikelit ja luistavat ladut ovat saaneet suomalaiset sankoin joukoin sivakoimaan. Hiihto on nyt suosiossa ja ensi viikolla alkavat talviolympialaiset auttanevat asiaa vielä entisestään. Pöytyän Urheilijoiden maastohiihtäjä Johanna Matintalo on mukana Suomen olympiajoukkueessa, ja osallistuu ensi viikolla alkaviin olympiakoitoksiin Pekingissä.

Pöytyän kunta haastaa yhdessä Johanna Matintalon kanssa kuntalaiset ladulle. Tavoitteena on saada huhtikuun loppuun mennessä 1000 pöytyäläistä suksiparia vauhtiin.

Haasteeseen voivat osallistua kaikki pöytyäläiset ja hiihtää voi missä päin maailmaa tahansa. Oma hiihtomatka kirjataan joko sähköiseen lomakkeeseen tai hiihtopaikoilta löytyviin vihkoihin.

–Tavoitteena on, että jokainen voi kirjata omat tuloksensa haluamallaan tavalla, sanoo Pöytyän elinvoimajohtaja Tiina Hämäläinen.

Pääasia on, että nimi löytyy listasta kevään jälkeen, sillä haasteen jälkeen järjestetään arvonta. Vihot löytyvät Kyrön kuntoradalta, Haukkavuoresta sekä Yläneen kuntoradalta ja ne tunnistaa ”hiihtohaaste”-tarroista.

Hiihtomahdollisuudet Pöytyällä ovat hyvät.

–Haukkavuoressa pääsee hiihtämään talvisäästä riippumatta. Tykkilunta on reilu kerros ja se kestää säänvaihtelut luonnonlunta paremmin, kertoo Pöytyän liikunnanohjaaja Markus Salo.

Haukkavuoren lisäksi latuja ajetaan lumitilanteen mahdollistaessa Kyrön ja Yläneen kuntoradoille, jotka nekin ovat olleet kovassa käytössä.

–Toivottu on myös latuja pelloille ja jäällekin ja jos lunta tulee lisää, toki niitäkin ajetaan, Salo kertoo.

Mikäli omia hiihtovarusteita ei omista, ei se ole este. Hiihtobuumi näkyy myös Pöytyän Urheilijoiden välinevuokraamossa ja huollon puolella.

–Kyllä vuokravälineitä on edelleen tarjolla, varsinkin pienille hiihtäjille, kertoo Pöytyän Urheilijoiden hiihtojaoston puheenjohtaja Veikko Salmi.

Pöytyän Urheilijoiden välinevuokraamo ja huolto on avoinna tiistaisin ja torstaisin kello 17–20.

–Ja soittamalla myös muinakin aikoina, Salmi vinkkaa.