Kiristyneistä koronarajoituksista huolimatta ovet Auran ja Tarvasjoen kirkkoihin ovat auki

0

AURA, LIETO/Tarvasjoki. Vuoden vaihteessa yhä pahentunut koronatilanne ja kiristyneet viranomaisohjeet vaikuttavat Liedon seurakunnan toimintaan, vaikka eivät ovia kirkkoihin suljekaan.

Jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset järjestetään ainakin 16. tammikuuta asti osallistujamääriä rajoittaen. Tämä tarkoittaa, että osallistua voi korkeintaan viidesosa siitä väkimäärästä, joka on kirkossa normaalisti sallittu enimmäismäärä. Tämän mukaisesti enin osallistujamäärä Tarvasjoen kirkossa on 120, Auran kirkossa 90 ja Liedon kirkossa 80. Liedon seurakunnan muiden tilojen väkimäärärajoituksista saa tietoa kirkkoherranvirastosta.

Kirkkotilaisuudet pyritään toteuttamaan myös muilla tavoin mahdollisimman terveysturvallisesti. Osallistumista suositellaan vain koronarokotettuna ja -oireettomana. Vahvana suosituksena on myös maskin käyttö ja hyvästä käsihygieniasta huolehtiminen. Mikäli oma maski unohtui, kirkoissa on niitä saatavilla. Koronapassia ei jumalanpalveluksissa, hartauksissa tai kirkollisissa toimituksissa ole mahdollista vaatia.

Rajoitusten aikana on hyvä muistaa myös mahdollisuus osallistua kotiseurakunnan kirkkotilaisuuksiin verkossa. Jumalanpalvelukset striimataan YouTubeen, Tarvasjoen kirkosta kanavalle Seurakunta Tarvasjoella ja Liedon kirkosta kanavalle Liedon seurakunta.

Suurin osa Liedon seurakunnan viikoittaisista ryhmistä on tauolla 16. tammikuuta asti. Esimerkiksi Aurassa suosittu ikäihmisten Kultaisen iän kerho ei aloita tänä rajoitusaikana. Tarkempia tietoja saa ryhmien vetäjiltä sekä seurakunnan verkkosivuilta tapahtumatiedoista.

Rajoitusten aikanakin on kirkkoalueen oma pappi tavattavissa sekä Aurassa että Tarvasjoella seurakuntatoimistossa torstaisin klo 10–12.