Kuolonkolarissa Koskella menehtynyttä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta

0
Tiistaisessa kolarissa kymppitiellä Koskella menehtyi yksi henkilö, joka törmäsi ajoneuvoyhdistelmään yhdistelmän kaistalla. Kuva: Simo Päivärinta.

KOSKI. Tiistaina Koskella kuolonkolarissa menehtynyttä henkilöauton kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Forssan suunnasta tulleen henkilöauton kuljettaja törmäsi kymppitiellä vastaan tulleeseen ajoneuvoyhdistelmään ajoneuvoyhdistelmän kaistalla. Tätä ennen ajoneuvoyhdistelmän edellä ajaneen henkilöauton kuljettaja oli joutunut väistämään vastaantulijoiden kaistalle väärää kaistalle ajautunutta henkilöauton kuljettajaa.

Ajoneuvoyhdistelmän kuljettaja havaitsi kaistallaan vastaantulevan henkilöauto ja aloitti jarrutuksen sekä väistöliikkeen tekemisen. Väistöliikkeestä huolimatta ajoneuvot törmäsivät yhdistelmän kaistalla. Törmäyshetkellä henkilöauton kuljettaja oli palaamassa omalle kaistalleen. Henkilöauto ajautui törmäyksessä tien viereen ja kääntyi katolleen. Kuljettaja menehtyi tapahtumapaikalla.

Tapahtumapaikalla tie kaartuu loivasti. Näkyvyys onnettomuuspaikalla on hyvä, mutta menehtynyttä kuljettajaa kohti paistoi aurinko. Tie oli erittäin liukas.