Simon ehti Auranmaan vuoden ensimmäiseksi vauvaksi kiirettä pitämättä

0
Annamari Rivero Santanan kolmas lapsi, 3. tammikuuta syntynyt Simon-vauva on Auranmaan vuoden ensimmäinen vauva.

AURA. Aina ei tarvitse kiirehtiä ehtiäkseen ensimmäiseksi. Auralaisen Rivero Santanan perheen kuopuksen odotettiin syntyvän ennen joulua, mutta vuosikin ehti vaihtua eikä pikkumies edelleenkään pitänyt kiirettä. Lopulta synnytys käynnistettiin ja Simon-vauva syntyi 3. tammikuuta. Ehtien vuoden ensimmäiseksi auranmaalaisvauvaksi.

Ensimmäisen viikkonsa vauva oli äiti Annamari Rivero Santanan rauhallinen ja nukkui hyvin. Kahden ensimmäisen lapsen pikkulapsiarjesta hän muistaa vielä hyvin väsymyksen, joten Simon-vauvan rauhallisuus ja hyväunisuus tuntui jopa epäilyttävältä. Kokeneena äitinä hän toisaalta myös tietää, että tilanne voi äkkiä muuttua.

Äidin ja Simon-vauvan lisäksi perheeseen kuuluvat isä Miguel sekä 8-vuotias esikoispoika ja 6-vuotias tytär. Vanhemmat sisarukset ovat äidin mukaan ottaneet vauvan hyvin vastaan.

–He olivat innoissaan siitä asti, kun kuulivat, että vauva on tulossa. Nyt sisko haluaa hoivata vauvaa ja veli miettii, mitä pelejä pikkuveljelle opettaa.

Isoveljen näkökulmasta vauva vain kasvaa kovin hitaasti, joten hän joutuu vielä malttamaan mielensä.

Perhe-elämää Rivero Santanan perheessä eletään kaksikielisesti, sillä Dominikaanisesta tasavallasta kotoisin oleva Miguel-isä puhuu lapsille espanjaa. Muutoin kulttuurierot eivät Annamari-äidin mukaan juurikaan tavallisessa arjessa näy. Ajoittain Miguel on pohdiskellut, minkälaista perhe-elämä voisi olla hänen synnyinmaassaan, mutta muun muassa hyvä ja ilmainen koulutus on pitänyt perheen Suomessa.

–Dominikaanisessa tasavallassa koulutuksesta pitää maksaa, mutta heidän kulttuurissaan puolestaan on tyypillistä, että perheissä on kodinhoitaja auttamassa, Annamari kertoo.

Aurassa Rivero Santanat ovat asuneet seitsemän vuotta ja he ovat olleet tyytyväisiä kotikuntaansa.

–Olemme viihtyneet hyvin, Annamari sanoo ja kiittelee kunnan lapsiystävällisyyttä.

Kolmilapsiseksi kasvaneessa perheessä äiti ja isä ovat kumpikin haaveilleet isosta perheestä. Korona-aika ei saanut heitä empimään, vaikka he asiaa miettivätkin.

–Ajattelimme, että jos vielä kerran ennen kuin alkaa ikä tulla vastaan. Tuli olo, että nyt täytyy tehdä päätös.

Päätöksen lopputulos pötköttää tyytyväisenä äitinsä sylissä suloisessa teddyhaalarissaan. Koronaa enemmän Annamari-äitiä huolestuttaa, että tänä talvena voimakkaana jyllännyt RS-virus tavoittaa vauvan. Hän luottaa rokotteiden tehoon ja siihen, ettei korona aiheuta lapsille vakavia oireita. Eikä vauvakaan murehdi, vaan ihmettelee tammikuista pikkupakkasta ja kirkasta aurinkoa.