Suora lähetys aluevaalipaneelista: Nyt on kyse Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveyspalveluista

0
Aluevaalien ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona. Eduskuntapuolueiden piirien johto kommentoi maanantai-illan vaalipaneelissa Varsinais-Suomen tuoreen kannatusmittauksen tuloksia. Arkistokuva: Minna Määttänen.

Auranmaan Viikkolehti näyttää Turun Sanomien järjestämän aluevaalipaneelin tänään suorana lähetyksenä kello 18 alkaen. Studiossa on yhdeksän eduskuntapuolueen edustajaa Varsinais-Suomen piirien johdosta. Katso kaksiosainen keskustelu suorana lähetyksenä tai tallenteena tästä.

 

Jos lähetys ei näy yllä, katso se täältä.

 

ALUEVAALIPANEELIN ensimmäisessä osassa kello 18–18.45 ovat mukana Ville Valkonen (kok), Niina Alho (sdp), Mikko Kangasoja (ps) ja Pekka Kuusisto (kesk).

Aluevaalipaneelin toisessa osassa kello 18.45–19.30 ovat mukana Tomi Nieminen (vas), Pekka Heikkilä (vihr), Åsa Gustafsson (rkp), Mimosa Helander (kd) ja Jarkko Wallinkoski (Liike Nyt).

Paneelin ensimmäisen osan juontaa Turun Sanomien vastaava päätoimittaja Jussi Orell ja toisen osan toimituspäällikkö Kirsi Turkki.

KOKOOMUS on vankistamassa asemaansa Varsinais-Suomen ykköspuolueena 25,5,prosentin kannatuksella, kertoo maanantaina julkaistu Turun Sanomien ja Salon Seudun Sanomien Taloustutkimuksella teettämä aluevaalien kannatusmittaus. Maakunnan kakkoseksi on nousemassa Sdp 18 prosentin kannatuksella.

Piirien johtohenkilöt kommentoivat kannatusmittauksen tuloksia illan aluevaalipaneelissa.

Varsinais-Suomen aluevaltuustoon valitaan 79 edustajaa. Lehtien kannatusmittauksen mukaan paikat menisivät näin:

Kokoomus ja RKP, 25 paikkaa yhteensä

SDP, 15 paikkaa

Perussuomalaiset, 11 paikkaa

Keskusta, 9 paikkaa

Vasemmistoliitto 9 paikkaa

Vihreät, 8 paikkaa

Liike Nyt, 1 paikka

Kristillisdemokraatit, 1 paikka

 

ALUEVAALIT

Ennakkoäänestys alkaa ylihuomenna

  • Aluevaalien ennakkoäänestys järjestetään 12.–18. tammikuuta.
  • Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 23. tammikuuta.
  • Aluevaaleissa valitaan hyvinvointialueen valtuusto.
  • Valtuustoon valitaan 79 valtuutettua.
  • Varsinais-Suomessa ehdokkaita on 742.
  • Sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastustoimen järjestämisvastuu siirtyy vuoden 2023 alussa kunnilta ja kuntayhtymiltä hyvinvointialueille.
  • Tästä AVL:n aluevaalikoneeseen.