Tuomiokapituli ohjaa Martinkoskea liittymään Salon seurakuntaan

0

KOSKI, MARTTILA. Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli ohjaa Martinkoskea liittymään Salon seurakuntaan. Seurakuntien tulee perustaa ohjausryhmä tekemään aloite seurakuntaliitoksesta.

Martinkosken seurakunnan tilanteessa huolta herättävät niukkeneva talous, jäsenmäärän vähentyminen, kiinteistöjen remonttitarve sekä henkilöstön vähennystarve. Seurakunnan toimintaan on oltu tyytyväisiä ja henkilöstön välit ovat toimivat, mutta viime aikojen epävarmuus on vaikuttanut työntekijöiden irtisanoutumisiin. Martinkosken kirkkoneuvostossa vallitsee kuitenkin vahva tahto pysyä itsenäisenä.

Martinkosken ja Salon seurakuntien sekä tuomiokapitulin neuvotteluissa laadittava aloite seurakuntajaosta on tarkoitus käsitellä kirkkovaltuustoissa huhtikuun loppuun mennessä ja tuomiokapitulin istunnossa toukokuussa. Seurakuntaliitoksesta päättää kirkkohallitus.