Johanna Matintalon urakka olympialaisissa alkaa lauantaina

0

OLYMPIALAISET. Pekingin talviolympialaiset ovat käynnistyneet. Auranmaalaisittain kisoihin lisäjännitystä tuo Pöytyän Urheilijoiden maastohiihtäjä Johanna Matintalon kisamenestys. Matintalon menoa ladulla jännitetään heti huomenna, kun hiihtäjien urakka alkaa naisten yhdistelmäkisalla. Päämatkaksi Matintalo on asettanut 10 kilometrin perinteisen tyylin väliaikalähdön, joka kisataan 10. helmikuuta.

–Tarkempia sijoitus- tai tulostavoitteita ei ole, vaan tavoitteena on saada ehjä kisa pitkän kisatauon jäljiltä, Matintalo kommentoi odotuksia ennen ensimmäistä kisahiihtoa ja toivoo yhdistelmäkisan valmistelevan häntä henkilökohtaiseen päämatkaan.

Kisat ovat Matintalon toiset olympialaiset. Pyeongchangin olympialaisissa Matintalo hiihti kolmella matkalla ollen perinteisen kolmenkympin kisassa 18., perinteisellä tyylillä hiihdetyssä sprintissä 19. ja 15 kilometrin yhdistelmähiihdossa sijalla 24.

Kuluneena talvena Matintalo on hiihtänyt parasta kauttaan, joten Pekingistäkin häneltä on lupa odottaa hyviä hiihtoja.

Olympialaisten avajaiset perjantaina 4.2. kello 14 TV2. Naisten yhdistelmähiihto lauantaina 5.2. kello 9.40 TV2.