Koronatartuntojen määrä lähti taas hienoiseen kasvuun Auranmaalla

0

AURANMAA. Uusien koronatartuntojen määrä kääntyi viime viikolla hienoiseen kasvuun Auranmaalla. Viime viikolla uusia koronatartuntoja todettiin Auranmaalla yhteensä 84, kun edellisellä viikolla tapauksia oli 76.

Viime viikon tartunnoista 26 kirjattiin Auraan, kahdeksan Koskelle, seitsemän Marttilaan, 15 Oripäähän ja 28 Pöytyälle.

Auranmaan tartuntojen määrä kääntyi alkuvuodesta ensin roimaan nousuun koronan omikron-variantin myötä ja tammikuun lopulla selvään laskuun. Viikolla 3 tehtiin tartuntamäärien tähänastinen ennätys: tuolloin tapauksia oli Auranmaalla kaikkiaan 144. Viikolla 4 tartuntoja kirjattiin 111, viikolla 5 enää yhteensä 76. Viime viikolla määrä kasvoi kuitenkin 84 uuteen tartuntatapaukseen.

Aurassa on nyt ollut koko pandemian aikana yhteensä 330 koronatartuntaa, Koskella 91, Marttilassa 118, Oripäässä 111 ja Pöytyällä 549.

Naapurikunnista Lietoon kirjattiin viime viikolla 182 uutta tartuntaa ja Loimaalle 76. Liedossa on nyt ollut koko pandemian aikana 1541 tartuntaa ja Loimaalla 871.