Maijantien päähän on valmistumassa vetovoimainen liikuntakeskus – ”Huoltorakennus nostanee paikan suosita entisestään”

0
Anu Järvinen ja Ari Toivonen tarkastivat keskiviikkona, kuinka huoltorakennuksen pukusuojan rakennustyöt etenevät.

AURA. Mikäli tulevat talvet ovat yhtä lumisia kuin nyt, Auralla on hyvät mahdollisuudet niittää mainetta talviliikuntapaikkakuntana. Tätä mieltä ovat kunnan kehittämisjohtaja Anna-Mari Alkio sekä Auran Kuntoilijat ry:n puheenjohtaja Anu Järvinen ja varapuheenjohtaja Ari Toivonen.

Anu Järvisen mukaan paljosta on kiittäminen asukkaiden yhteisöllisyyttä sekä yhdistyksen, kunnan ja yritysten välistä yhteistyötä. Niiden myötä Maijantien päähän tulee monipuolinen ulkoilupaikka.

Luistelukentän kupeeseen valmistuu kohta pukuhuoneen sekä inva-wc:n käsittävä huoltorakennus. Se rakentuu kunnalle myönnetyn lähivirkistysalueiden kehittämisavustuksen turvin.

Anna-Mari Alkio arvelee pukuhuoneen sekä wc:n nostavan luistelukentän ja koko ulkoilualueen käyttöastetta entisestään. Hän toivoo, että kunnollisista sisätiloista olisi apua etenkin päiväkoti- ja kouluryhmille.

– Vielä on päättämättä, kuinka pukuhuone ja wc tulevat olemaan avoinna. Toivomme sellaista ratkaisua, ettei tiloissa pääsisi ilmenemään ilkivaltaa, Anu Järvinen kertoo.

Kalusto katon alle

Auran Kuntolijoiden talkoolaiset ovat olleet mukana tekemässä huoltorakennusta ja vielä suuremman vastuun he ovat kantaneet alueelle nousseesta kalustohallista. Yritysten tuella halli on saamassa nosto-ovet.

– Kunhan maa on kunnolla sulanut, halliin valetaan betonilattia, Ari Toivonen lisää.

Halliin tehdään varaus lämmitysjärjestelmälle, mutta toistaiseksi halli tulee olemaan kylmää tilaa.

Kuntoilijat aikovat säilyttää hallissa ladunhoidossa käyttämäänsä moottorikelkkaa ja muuta teknistä kalustoa. Toivosen mukaan yhdistysväki haaveilee esimerkiksi telamönkijästä, joka helpottaisi kunnossapitotyötä ympäri vuoden. Se olisi huomattavasti monikäyttöisempi ja toimintavarmempi kuin 15 vuoden ikään ehtinyt kelkka.

Moottorikelkallakin tosin syntyy niin hyvää jälkeä, että Maijantien päästä alkavat ladut houkuttavat paikalle hiihtäjiä eri puolilta lähiseutua. Myös koirahiihtäjille tehty latu on kerännyt kiitosta.

– Vanhemmat lapset voi jättää pulkkamäkeen, kun itse käy hiihtämässä lenkin ja sen päälle grillataan yhdessä makkaraa, Anna-Mari Alkio selittää.

Pulkkamäen vierellä on Auran kunnan ja Auran Kuntoilijoiden yhteistyönä tekemät kuntoportaat. Ne viimeistellään valmiiksi todennäköisesti kevään korvalla.

Luontoliikunnan ystävät pääsevät Maijantien päästä opaskarttaa seuraten laavulle, jonka luona on puuvaja sekä puucee.

Nimikilpailu käynnissä

Ari Toivosen mielestä on jännä nähdä kirvoittaako kenties pulkkamäen pienoisvuori nimen koko alueelle.

Auran kunnan nettisivulla on käynnissä ulkoilualuetta koskeva nimikilpailu. Siihen voi osallistua myös Auraamossa sekä kirjastossa. Kilpailun voittaja julkaistaan Auran markkinoilla 12.3.

Mikäli talvisää on suosiollinen, Auran Kuntoilijat aikoo järjestää Maijantien ulkoilualueella laskiaistapahtuman sunnuntaina 27.2. kello 10 alkaen. Puheenjohtaja Anu Järvinen haaveilee myös kuutamohiihdosta. Se järjestettäneen tuonnempana keväällä, jos lumitilanne sallii.