Marko Mäkilä, vko9

0
Marko Mäkilä.

Nimi, ikä, kotipaikka, ammatti?
– Marko Mäkilä, 43, Aura, Matin Mainion yrittäjä.

Mikä sai sinut viimeksi ilahtumaan?
– Se liittyyRendez-Vousin bändihommiin. Videomme on tuonut uutta intoa musiikin tekemiseen.

Mitä harrastat ja mikä siinä viehättää?
– Rumpujen soittoa ja joogaa. Molemmat ovat olleet minulle pitkäaikaisia harrastuksia. Jooga on tuntunut ainoalta keinolta pysähtyä ja rauhoittua. Rumpuja soittaessa fiilis on päinvastainen, se on kaikkea muuta kuin rauhoittumista.

Jos voisit muuttaa yhden asian, mikä se olisi?
– Ettei olisi tarvinnut mennä kahta vuotta ailahtelevilla koronarajoituksilla. Omasta mielestäni koronaan ei olisi tarvinnut suhtautua aivan niin äärimmäisin rajoituksin kuin on tehty. Niiden myötä ihmisille on tullut taloudellista ja muutakin ahdistusta.

Mitä terveisiä lähettäisit kotikuntasi päättäjille?
– Koen Auran kunnan huomioineen meidät pienyrittäjät melkoisen hyvin. Kunta on pitänyt yllä positiivista henkeä yrittäjien keskuudessa näinä vaikeina aikoina ja tarjonnut esimerkiksi mahdollisuuksia sosiaaliseen kanssakäymiseen.

Mikä on sinulle tärkein kotikuntasi lähipalvelu?
– Ruokakaupat ovat varmaan tärkein ja terveydenhoito myös. On mukavampi mennä hoitoon lähelle, kun tarve tulee. Ei olisi kiva lähteä aina Loimaalle tai Turun suuntaan. Terveyspalvelujen toivoisin säilyvän meillä jatkossakin.

Kuka tai mikä ansaitsisi saada 500 euron setelin?
– Nuorten suuntaan sen kohdistaisin, jotta kyettäisiin varmistamaan, että nuorilla olisi näillä seuduin erilaisia harrastuksia. Antaisin siis setelin kollektiivisesti nuorille.

Mikä on lempielokuvasi ja miksi?
– Ensimmäiseksi mieleeni tulee American History X. Kävin katsomassa sen pienessä turkulaisessa teatterissa. Rasismia ja vanhaa ajattelua käsittelevä elokuva oli hyvin vaikuttava. Elokuvan päätyttyä salissa oli aivan hiljaista. Kukaan ei tehnyt elettäkään lähteäkseen äkkiä ulos. Kaikki istuivat ihan hiljaa lopputekstien loppuun saakka.

Edellinen viikon henkilö halusi kysyä sinulta: Mitä asiaa arvostat toisessa ihmisessä eniten?
– Rehellisyyttä.

Mitä kysyisit seuraavalta viikon henkilöltä?
– Mitä odotat ensi kesältä?