Mitä minusta tuli isona: Alanvaihto toi Maiju Joutsimiehelle kaivatun muutoksen

0
Maiju Joutsimies on rohjennut vaihtaa alaa useamman kerran. Kuva: Samu Frantzen.

AURA. Auralainen Maiju Joutsimies on alanvaihtaja, joka on uskaltanut vaihtaa suuntaa useamman kerran. Työuran hän aloitti ravintola-alalla työskennellen pääasiassa tarjoilijana ja baarimikkona. Tarjoilijan töitä hän teki edelleen opiskellessaan sairaanhoitajaksi ammattikorkeakoulussa. Sairaanhoitajana Joutsimies ehti työskennellä yhteensä noin kahdeksan vuoden ajan, mistä viimeisen vuoden hän toimi osan työajastaan myös IT-tuen yksikössä. Kiinteistönvälitysalalle Joutsimies kertoo päätyneensä hieman puolivahingossa, joskin ala ja myyntityö olivat jo aiemmin kiinnostaneet.

–Olin hieman väsynyt silloiseen sairaanhoitajan pestiini ja kaipasin kovasti muutosta. Puolisoni rohkaisemana tein lopulta päätöksen ja lähdin hieman hullunrohkeana kuukausipalkkaisesta ja vakituisesta työstä provisiopalkattuun, kovaksikin sanottuun kiinteistönvälitysmaailmaan, Joutsimies kertaa alanvaihdosta.

Muutaman vuoden välitystyön jälkeen hän pääsi vuosi sitten vetämään omaa toimistoa ja omaa tiimiä. Esimiestehtävien lisäksi hän tekee edelleen välitystyötä ja toimii myös kaupanvahvistajana.

Käydyt koulut ja kurssit: Myynti- ja asiakaspalvelun perustutkinto (Rauman ammatti-instituutti), sairaanhoitaja (Satakunnan Ammattikorkeakoulu), hoitotieteen opintoja (avoin yliopisto Turku), LKV-tutkinto (Keskuskauppakamari) ja kiinteistönvälitysalan ammattitutkinto (Turun ammatti-instituutti). Lähiesimiestyön ammattitutkinto (Mercuria Pro) on hieman vielä kesken. Valmistun tulevana keväänä.

Aiemmat työpaikat: Useat ravintolat Raumalla, sairaanhoitajan sijaisuudet Raumalla, Turussa Tyksissä sairaanhoitajan työt vatsaelinkirurgian vuodeosastolla, traumatologian vuodeosastolla ja yhteispäivystyksessä. Huoneistoketjusta vuoden hyppy Aninkaisten kiinteistönvälitykseen ja takaisin Huoneistoketjulle.

Nykyinen työpaikka ja ammattinimike: Huoneistoketju, Turun keskustan toimisto, myyntipäällikkö LKV.

Työhön sisältyy: Vastaan kaikkien asioiden sujumisesta toimistollamme, avustan, ohjaan ja perehdytän työntekijöitä, tarkastan kauppakirjoja ja myynti-ilmoituksia, sekä toimin itse myös välitystyössä ja myyn asuntoja sekä kiinteistöjä. Nykyään myös vahvistan kiinteistökauppoja. Pyrin olemaan esimerkki ja kannustaja tiimiläisilleni, sekä asiakkailleni se luottovälittäjä.

Omassa työssä parasta: Meidän toimiston tiimi, oma esimieheni ja tietysti asiakkaat ja erilaiset kodit. Lisäksi työn vapaus on mahtava juttu. Voisi sanoa, että nautin työstäni tosi paljon, joten lähes kaikki siinä on parasta.

Toiveet ja tavoitteet työuran jatkon suhteen: Tällä hetkellä toivon saavani nykyiset opintoni valmiiksi määräajassa. Tämän vuoden tavoitteet on tehdä hyvää ja laadukasta välitystyötä, hyvällä porukalla. Pidemmän ajan suurempia tavoitteita ei juuri tällä hetkellä ole, mutta olen melko nopea päätöksissäni, joten niitä kyllä ehtii taas tulemaan.

Koulussa tai elämän varrella opittu asia, josta on ollut eniten hyötyä työelämässä: Ehkä se on enemmän elämänasenne, kuin koulussa opittu tieto tai taito, mutta olen aina pyrkinyt suhtautumaan asioihin, tapahtumiin ja ihmisiin positiivisesti. Turha negatiivisuus syö valtavasti energiaa. Itseensä myös pitää aina uskoa ja muistaa unelmoida.

Vinkki opiskelupaikkaa hakeville: Uskokaa itseenne, unelmoikaa ja tehkää töitä tavoitteidenne eteen. Sitä ”mikä minusta tulee isona” ei ole pakko tietää vielä 15-vuotiaana. Elämän suuntaa, työpaikkaa ja mitä tahansa pystyy miettimään ja vaihtamaan monta kertaa elämän aikana.


Mitä minusta tuli isona -juttusarjassa Auranmaan Viikkolehti haastattelee yhteishaun innoittamana auranmaalaisia tai Auranmaalta lähtöisin olevia heidän työurastaan ja koulutustaustastaan. Yhteishaku on käynnissä 22.2.–22.3.2022.