Piispa Mari Leppänen vierailee Pöytyällä

0
Piispa Mari Leppänen vierailee Pöytyällä torstaina 3.3.

PÖYTYÄ. Piispa Mari Leppänen vierailee Pöytyän seurakunnassa torstaina 3.3.

–Kyseessä ei ole piispantarkastus, vaan osa vierailujen sarjaa, missä piispa tutustuu Turun arkkihiippakunnan seurakuntiin. Hän käy vuorollaan kaikissa seurakunnissa, joita on yli 40, kertoo Pöytyän vs. kirkkoherra Irina Kaukinen .

Päivällä piispa työskentelee yhdessä seurakunnan työntekijöiden ja luottamushenkilöiden kanssa ja tutustuu seurakunnan nykyisyyteen ja tulevaisuuden suunnitelmiin.

Illalla kello 18 on iltamessu Pöytyän kirkossa ja sen jälkeen teehetki, missä seurakuntalaisilla on tilaisuus keskustella piispan kanssa.

–Messussa siunataan virkaansa seurakunnan uudet työntekijät nuorisotyöntekijä Mervi Kuusisto , seurakuntamestari Tanja Savonen sekä kanttorin sijainen Sari Mäkinen .

Kinkerit tulossa


Pöytyän seurakunnan uusi strategia valmistui vuodenvaihteessa. Maaliskuun aikana jokaisella kirkkoalueella järjestetään Yhteinen tulevaisuus -kinkerit, joissa pohditaan miten uusi strategia käytännössä näkyy seurakunnan elämässä. Ensimmäinen tilaisuus on Kyrön seurakuntakodilla keskiviikkona 2.3. kello 18.

Uudessa strategiassa on neljä painopistealuetta: ”Kohtaaminen koskettaa”, ”Nostamme sanoman esiin”, ”Rakastamme lähimmäistä” ja ”Arvostamme jäsenyyttä”.

–Strategia on tehty huoneentaulun muotoon yhdelle A4-arkille. Se on ikään kuin kartta siitä mihin keskitytään ja jäsentää seurakunnan toimintaa, Kaukinen kertoo.

Toukokuussa seurakunta tulee kutsumaan alueen yhdistyksiä ja toimijoita yhteistyöpalavereihin pohtimaan toimintaa. Kokonaan uusi toimintamuoto on kesäkuussa aloitettavat hautausmaapäivät. Silloin seurakuntalaisilla on mahdollisuus hankkia kesäkukkia omassa hoidossa olevalle haudalleen ja saada tarvittaessa vaihtomultaa sekä apua mullan vaihtamiseen ja kukkien istutukseen. Hautausmaapäiviin kuuluu myös hartaustilaisuus.