Pitkä tyttö 2 on mielenkiintoinen uutuuselokuva

0

Netflixin helmikuussa 2022 julkaisema elokuva Pitkä tyttö 2 on jatko-osa vuonna 2019 julkaistulle Pitkä tyttö -elokuvalle. Pitkä tyttö 2 on yhdysvaltalainen romanttinen komedia, jonka on ohjannut Emily Ting. Elokuvan on käsikirjoittanut Sam Wolfson.

Elokuvan päähenkilö Jodi on pitkä tyttö. Pituutta hänellä on 187 senttimetriä. Elokuvassa Jodi ilmoittautuu koe-esiintymiseen musikaalia varten. Jodi saa musikaalin pääroolin.

Jodi häkeltyy kuullessaan, että hänet on valittu päärooliin. Musikaalin päärooli aiheuttaa Jodille stressiä. Jodi alkaa kuulla ääniä, jotka alkavat kontrolloida häntä. Myös hänen suhteensa poikaystävänsä Jack Dunklemanin kanssa joutuu koetukselle. Miten käy Jodin suhteelle? Miten musikaalille käy?

Pitkä tyttö 2 on hienosti toteutettu elokuva. Tapahtumapaikkoja elokuvassa on monia ja ne ovat visuaalisesti hienoja. Pienet yksityiskohdat, kuten värit, valot ja varjot luovat kivaa tunnelmaa elokuvaan.

Elokuvassa on paljon takaumia eli palataan muistelemaan menneitä. Menneellä tarkoitetaan elokuvan ensimmäisen osan muistelemista. Tämä tekee elokuvasta osittain mielenkiintoisemman, mutta samalla vaikeasti ymmärrettävän varsinkin, jos ei ole nähnyt ensimmäistä osaa. (C.T.)

Tuomio: * * *


Arvosteluasteikko

* * * * * unohtumaton, kannattaa katsoa
* * * * ainutlaatuinen, suosittelen
* * * kannattaa katsoa
* * ihan ok
* ei kannata katsoa


Smash on Auranmaan Viikkolehden nuortensivu.