Pöytyän Pirkot yllättivät nousemalla 2. divisioonaan – Lauantain kotiturnauksessa luvassa rohkeaa peliä

0
Kirsi Veijo, Marika Loponen, Noora Heikman-Riikonen sekä Sari Kinks ovat pelanneet jo pitkään 11 vuotta sitten perustetussa Pöytyän Pirkoissa. He iloitsevat siitä, että mukaan on saatu myös nuoria.

PÖYTYÄ/Riihikoski. Pöytyän Pirkkojen naisten salibandyjoukkueen peli on kulkenut tällä kaudella sen verran kovaa, että niin valmentaja Timo Kivikosken kuin pelaajienkin yllätykseksi joukkue nousi joulukuussa kakkosdivisioonaan. Se ei ollut alun perin varsinaisesti tavoitteena.

–Yllätimme itsemme tosi positiivisesti, Kivikoski naurahtaa, ja kiittelee Pirkkojen pelanneen koko syksyn omien rajojensa yläkantissa.

Noora Heikman-Riikonen kertoo pelien olleen melko tasaväkisiä kautta linjan, eikä suurempia rökityksiä tullut.

–Olimme syyskauden päättyessä selkeästi keskiviivan yläpuolella.

Vuoden 2018 syksyllä valmennuksen Pöytyän Pirkoissa aloittanut Timo Kivikoski onkin saanut joukkueeseen hienosti uutta puhtia, ja hänen aikanaan on noustu nelosesta taas kakkoseen. Mukaan on lisäksi tullut enemmän pelaajia, vanhoja ja uusia. Ilman koronaa nousu olisi ollut Kivikosken mukaan mahdollista jo vuotta aikaisemmin.

–Joukkueessa on tosi hyvä yhteishenki ja oman joukkueen eteen pelataan tosi kovaa.

Varakapteeni Kirsi Veijo kiittelee puolestaan Kivikoskea siitä, että hän keskittyy valmentajana onnistumisiin.

–Sen vuoksi pelaajien ei tarvitse pelätä virheitä, koska asiat hoidetaan positiivisen kautta.

Kiitosta valmentajalle jakaa myös Marika Loponen, joka pitää erityisen tärkeänä sitä, että valmentaja on sitoutunut joukkueeseensa.

–Hän on aina mukana treeneissäkin.

Taktiikkana on hyvä puolustus

Lauantaina Pöytyän Pirkot ovat tosipaikan edessä, kun he pääsevät näyttämään Kisariihen kotiareenalla kykynsä. Turnauksessa heitä vastaan asettuu ensimmäisenä Turun Palloseuran joukkue ja toisena Runosmäen Urheilijat. Kivikoski povaa kovatasoista kisaa.

–TPS:ssä pelaa vanhoja liigajoukkueen naisia ja RunUssakin on monia kokeneita pelaajia. Näemme varmasti tiukkoja ja tasaisia otteluita, eivätkä kumpikaan peleistä tule olemaan helppoja.

Kivikoski sanoo heidän lähtevänsä pelaamaan rohkeaa ja kovaa peliä. Hän onkin luottavainen suojatteihinsa, sillä Pirkot ovat hyväkuntoisia ja nopeita pelaajia. Valmentajan mukaan naiset jaksavat harjoitella säännöllisesti ja pitää kuntoa yllä kesälläkin.

Pöytyäläisten kenttätyöskentely perustuu pitkälti tiiviiseen puolustamiseen.

–Hyökkäyspäässä kykenemme kyllä tekemään maaleja. Kun vielä puolustus on kunnossa, se on siinä, valmentaja kertoo taktiikasta.

Lisäksi Pirkkojen yksi kulmakivistä löytyy maalinsuulta, jota vahtii kokenut veskari Sari Kinks .

Pelejä on tänä vuonna ehtinyt olla ennen huomista kotiturnausta kaksi, joihin Pirkot joutuivat koronan tuoman treenitauon vuoksi menemään lähes kylmiltään.

– Meillä ehti olla vain kahdet treenit ennen kuin lähdimme ensimmäiseen peliin, Marika Loponen kertoo tappioksi kääntyneistä otteluista.


FAKTA

Naisten 2. divisioonan turnaus kisaillaan Pöytyän Kisariihessä lauantaina 26.2.
Klo 12.00 Pöytyän Pirkot–TPS 2
Klo 13.30 JSB-13–RunU
Klo 15.00 SB Naantali–SBS Wirmo Akatemia
Klo 16.30 JSB-13–TPS 2
Klo 18.00 RunU–Pöytyän Pirkot