Pöytyän Urheilijoiden mitalisade sai jatkoa Haukkavuoren piirinmestaruushiihdoissa

0
Sprinttikarsinnoissa itseään hiukan säästellyt Otto Multamäki uusi lauantaina kotikisoissa edellisviikonlopun Parkanon kisoissa nappaamansa voiton.

PÖYTYÄ/Haukkavuori. Pöytyän Urheilijoiden mitalisade sai jatkoa viikonloppuna, kun Haukkavuoressa hiihdettiin Varsinais-Suomen ja Satakunnan piirinmestaruussprintit sekä maakunta- ja junioriviestit.

Edellisviikonlopun Parkanon piirinmestaruuskisoihin nähden kotikisoissa pistettiin vielä hiukan paremmaksi, sillä henkilökohtaisia mitaleja saatiin 12 Parkanon kymmenen sijaan. Viestistä puolestaan tuli kaksi kultaa, kun edellisviikonloppuna sivakoitiin kahden kirkkaimman mitalin lisäksi yksi hopeinen.

Kultaa kotikisoissa voittivat kahdeksanvuotiaiden tyttöjen sarjassa Tinja Haltsonen sekä jo edellisviikonloppuna voittoon sivakoineet Elviira Salonen ja Juho Vainikkala. He kilpailevat kymmenenvuotiaiden tyttöjen ja poikien sarjoissa.

Kirkkaimman mitalin uusivat myös 14-vuotiaiden tyttöjen sarjassa kisannut Elma Uusipaikka sekä 16-vuotiaiden poikien Otto Multamäki. Lisäksi kultakantaan pääsivät kiinni naisten yleisessä sarjassa hiihtänyt Milla Alikeskikylä sekä 50-vuotiaiden miesten sarjassa Heikki Sorvoja, joka paransi sijoitustaan edellisviikonlopusta yhdellä pykälällä.

Hopeaa sprintissä nappasivat kymmenenvuotiaiden tyttöjen ja poikien sarjoissa Matilda Kankare sekä Eelis Riikonen. Myös 15-vuotiaiden poikien sarjassa hiihtänyt Eevert Salonen ja miesten yleisessä A-sarjassa sivakoinut Eero Joukas saavuttivat toisen sijan. Pronssille puolestaan hiihti 12-vuotiaiden tyttöjen sarjassa kisannut Emma Ketonen. Lisäksi Karinaisten Kuntoa edustanut Roni Lehtonen nappasi miesten yleisestä B-sarjasta kolmannen sijan.

Viestikultaa saatiin maakuntaviestin B-sarjasta, jossa hiihtivät Matti Piha, Lauri Joukas, Mari Anttila sekä Mikko Uusipaikka. Myös junioriviestissä noustiin korkeimmalle pallille. Joukkueessa hiihtivät Tinja Haltsonen, Oiva Kärkkäinen, Elviira Salonen, Eelis Riikonen, Emma Ketonen sekä Tuure Kulju.

Pekingistä odotetaan mitaleja

Kaikkiaan kisailijoita oli Haukkavuoressa Pöytyän Urheilijoiden hiihtojaoston puheenjohtaja Veikko Salmen mukaan noin 60. Hän harmitteli koronan ja edellistalven heikon lumitilanteen näkyvän hiihtäjien määrän laskuna.

–Tämä näkyy ihan valtakunnankin tasolla, ettei ilmoittautuneita ole enää entiseen malliin. Noin kolmannes puuttuu.

Vähäinen osallistujamäärä ei kuitenkaan tuntunut hiihtäjiä harmittavan. Kisatunnelmaa nosti erityisesti Pekingissä käytävät olympialaiset, joissa on mukana Pöytyän oma tyttö Johanna Matintalo.

–Minulla on tavoitteena tulla sellaiseksi kuin Johanna, seitsemänvuotias hiihtäjänalku Tinja Haltsonen kertoi ja sanoi, että muistona idolistaan hänellä on Matintalon pääpanta ja yhdessä otettu kuva.

Tänä talvena jo Lappia myöten hiihtämässä käynyt, yhdeksänvuotias Elviira Salonen puolestaan pohti, että Pekingistä voisi tulla ainakin jonkinvärinen mitali perinteisen sprintissä. Olympiamitaliin ja Johanna Matintalon menestykseen uskoivat myös Roni Lehtonen ja Eero Joukas.

–Hänellä on kaikki mahdollisuudet mitaliin, jos jokainen osa-alue osuu kohdilleen, miehet pohtivat oman sprinttialkueränsä jälkeen.

Sen sijaan omista mitalihaaveistaan he paljastivat, että ovat kisoissa lähinnä haastamassa itseään.

–En ole asettanut mitään tavoitteita, vaan lähinnä tässä kiusaan itseäni, Lehtonen naurahti.

Karsinnoissa itseään varsinaiseen koitokseen säästelleet Eevert Salonen ja Otto Multamäki sen sijaan olivat liikkeellä tosimielellä.

–Tavoitteenani on joko voittaa mutta kakkossijakin kelpaa, hopealle lopulta sprintissä hiihtänyt Salonen tuumi lauantaiaamupäivällä.

Multamäellä sen sijaan oli tavoitteena hiihtää mahdollisimman hyvin.


Ehjä kausi siivittää Matintaloa olympialaisissa

Hiihtokisoissa vapaaehtoisena ensiapuhenkilönä viikonloppuna ollut Martti Matintalo ehti päästä myös Pekingin olympialaisten tunnelmaan television välityksellä. Tyttärensä lauantaiaamun yhdistelmähiihtokisaa Haukkavuoressa muiden kanssa seurannut Matintalo oli tyytyväinen näkemäänsä.

–Hiihto meni hyvin, vaikka Johanna kaatuikin alamäessä. Hän ajoi kuitenkin kärkiryhmän kiinni ja tuli vaihtoon kympin sakissa, isä pohti ja kehui, että 12:s sija oli tähän mennessä paras sijoitus olympialaisissa.

Kaikkiaan Martti Matintalo sanoo Johannan kauden menneen hyvin, eikä takapakkeja ole tullut.

–Pääpaino on ollut kestävyyden lisäämisessä, koska olympialaisissa ollaan korkealla. Samalla on tullut myös nopeutta.