Raskaan liikenteen tehovalvonta paljasti puutteita ajo- ja lepoaikojen noudattamisessa

0

LOUNAIS-SUOMI. Lounais-Suomen poliisi valvoi tällä viikolla tehostetusti raskasta liikennettä. Eniten puutteita havaittiin ajo- ja lepoaikojen noudattamisessa sekä kuormien varmistuksessa.

Kaikkiaan Lounais-Suomessa poliisi tarkasti valtakunnallisella tehovalvontaviikolla 273 raskasta ajoneuvoa. Ratsioita järjestettiin alueella kolmena päivänä, 8.–10. helmikuuta.

Seuraamuksia poliisi määräsi yhteensä 46 kuljettajalle. Joka kymmenes tarkastettu kuljettaja sai mukaansa sakon ajo- ja lepoaikarikkomuksesta.

Poliisi antoi kuljettajille myös huomautuksia (34) ja paljasti valvonnassa ajopiirturirikkomuksia (8). Esimerkiksi yhdellä kuljettajalla oli hallussaan kaksi kuljettajakorttia. Poliisi otti haltuunsa ylimääräisen kortin.

– Piirturin peukalointi ja muu vilppi on paitsi laitonta ja myös vaarallista. Ajoaikoihin ja -piirtureihin liittyvillä rikkomuksilla on suuri vaikutus liikenneturvallisuuteen ja ne valitettavasti myös vääristävät kilpailua ammattiliikenteessä, komisario Juha Koistila Lounais-Suomen poliisista toteaa.

Poliisin maanlaajuinen raskaan liikenteen tehovalvontaviikko oli osa Euroopan liikennepoliisiverkoston valvontateemaa.