Riihikosken vehnämyllyssä kuvattu videosingle käynnistää Rendez-Vousin juhlavuoden – Katso video tästä!

0
Vanhan Vehnämyllyn runsas retroesineistö tarjoaa musiikkivideoon kiehtovan taustan. Kuva: Esa Jussila.

AURA. Tekemisen palo on kasvanut koronavuosien aikana Rendez-Vousissa miltei sietämättömäksi. Auralaisrumpali Marko Mäkilä toteaa, että bändin 20-vuotisjuhla sekä lupaavalta näyttävä kokoontumisrajoitusten liennytys antavat aihetta aktivoitua oikein kunnolla.

Tänään perjantaina julkaistava Tatuoitu taivas on Rendez-Vousin kolmas viimeisen kahden vuoden aikana tehty musiikkivideo. Mäkilän mukaan videot ovat olleet hyvä keino päästä ihmisten tietoisuuteen, kun perinteiset keikat ovat olleet tauolla.

Moneen otteeseen videolla vilahtava Riihikosken Vanha Vehnämylly valikoitui kuvauspaikaksi Simo -basistin avustuksella. Hän tunsi entuudestaan myllyä pyörittävän Petteri Uusalon , joka otti bändin ja kuvausryhmän mielihyvin vastaan.

Kesäkahvilana ja vanhan tavaran kauppana toimiva mylly tarjosi Marko Mäkilän mielestä kelpo taustan. Siellä tehtyihin kuvauksiin vierähti yksi päivä. Videon moottoripyöräkohtaukset oli alunperin tarkoitus ottaa Aurajoen matkailutiellä. Se kun sattuu olemaan solisti Juffin suosikkireitti.

–Matkailutielle suunnitelluista kuvauksista piti luopua, kun aikataulu meni tiukille, Mäkilä kertoo.

Videota taltioitaessa oli syksyn viimeiset moottoripyöräkelit. Lopulta pyöräkohtaukset kuvattiin Maskussa sekä Moisiossa. Rantakuvaukset tehtiin Ruissalon Saaronniemessä.

Bändi on kohtauspaikka

Ainut Rendez-Vousin alkuperäisjäsen on Juffi. Hän muistaa bändin nimen syntyneen pitkällisen pohdinnan tuloksena.

–Bändin toinen perustajajäsen sanoi, ettei se saa missään nimessä olla kaksiosainen suomalainen nimi. Bongasin Rendez-Vous-nimen lempibändini Tehosekoittimen levyn kannesta. Se kalskahti hienolta! Samaan aikaan yhdessä kirjassakin sitä käytettiin kuvaamaan kohtaamista, niin ajattelin nimen tarkoituksen olevan kaikkien tiedossa. Ei ihan oo ollut. Parasta nimessä on, että se tarkoittaa slangissa salaista lemmenhetkeä. Ja onhan bändi muodostunut pitkän uransa aikana useiden soittajien kohtauspaikaksi. Rentut-lempinimen taas olemme saaneet faneiltamme, Juffi kertoo.

Useissa kokoonpanoissa soittanut Marko Mäkilä on seurannut Rendez-Vousia alusta saakka, tehnyt sen kanssa yhteiskeikkoja, ollut tuuraavana rumpalina ja viimeiset kolme vuotta hän on kuulunut bändin vakiväkeen.

Tavoitteena kymmenkunta keikkaa

Keikkarintamalla alkaa näkyä valoa. Maaliskuussa Rendez-Vous osallistuu Turku Band Festivaliin. Vuosi sitten se nähtiin netissä suorana lähetyksenä, mutta nyt tapahtuman pitäisi onnistua vanhaan malliin.

–Viimeinen tavanomainen keikkamme oli heinäkuussa. Kaiken kaikkiaan viime vuonna oli vain kolme keikkaa, kaksi liveä ja yksi live stream. Tälle vuodelle varovainen tavoite on kymmenkunta keikkaa, Marko Mäkilä sanoo.

Aurassa Mäkilä tunnetaan Matin Mainion sinappiyrittäjänä. Pari vuotta sitten hän esitteli bändin kanssa ”renttujen makuun” suunnitellun Rendez-Vous-sinapin. Chilillä maustettua herkkua tullaan Mäkilän mukaan myymään jatkossakin Rendez-Vousin keikoilla.