Tykkylumi katkoi puita ja sähköjä viikonloppuna – Katso videolta, kun iso kuusi kaatui tielle Koskella

0
Puu kaatui lauantaina aamupäivällä Koskella Myllykyläntielle ja katkaisi ajotien. Kuva: Simo Päivärinta.

AURANMAA. Perjantai-iltana alkanut ja lauantaiaamun jatkunut märkä ja runsas lumisade katkoi niin puita kuin sähköjäkin Auranmaalla. Enimmillään sähköä vailla oli varhain lauantaiaamuna yhteensä lähes 800 auranmaalaista taloutta: katkoista kärsi 434 taloutta Aurassa, 48 Koskella, 254 Marttilassa ja 41 Pöytyällä. Viat saatiin pääosin korjattua lauantaiaamun aikana.

Carunan tiedotteen mukaan osa katkoista oli pitkäkestoisia, sillä olosuhteet ovat vaikeat ja liikkuminen ajoneuvoilla oli hidasta hankalien liikenneolosuhteiden ja kinostuneen lumen vuoksi. Helikopteritarkastuksiakaan ei pystytty huonon sään vuoksi tekemään. Kaikista eniten sähkökatkoista kärsi Lounais-Suomen alueella Carunan mukaan kuitenkin Salon seutu.

Myräkkä piti myös pelastuslaitoksen kiireisenä. VPK:t saivat runsaasti kaatuneista puista aiheutuneita vahingontorjuntatehtäviä Aurassa, Koskella, Marttilassa ja Pöytyällä. Muun muassa Koskella lauantaina kello 10.24 aikaan lumen painosta kaatunut puu katkaisi liikenteen Myllykyläntiellä. Puoli tuntia myöhemmin puu kaatui Koskella Hankaantielle.

Myräkän aiheuttamat hankaluudet eivät kuitenkaan kokonaan lauantaihin päättyneet: sunnuntaina kello 13:n aikaan sähköt katkesivat vielä 48 taloudelta Koskella ja 11:ltä Marttilasta.


 

Simo Päivärinta taltioi kamerallaan lauantaina kello 10.50 aikaan, kun iso kuusi romahti tykkylumen painosta maahan Koskella Hankaantiellä.