Auran kuntoilijoiden haave traktorimökijästä nytkähti eteenpäin

0
Auran kuntoilijat on hoitanut muun muassa hiihtoreitistöjä moottorikelkalla, joka on tulossa käyttöikänsä päähän. Kuva on Maijantien ulkoilualueelta, latujen lähtöpaikan tuntumasta. Kuva: AVL:n arkisto.

AURA. Auran kuntoilijat (AKU) on esittänyt Auran kunnalle, että ne hankkisivat yhteiskäyttöön traktorimönkijän. AKU käyttäisi mökijää ulkoilureitistöjen hoitoon kesällä ja talvella. Kunta hyödyntäisi sitä talvikunnossapidon tehtäviin, ulkoilualueiden hoitoon sekä vesihuollon maastokäynteihin.

Auran kuntoilijoiden (AKU:n) reitistön talvihoitoa on tähän saakka tehty vuosimallin 2004 moottorikelkalla ja siihen kytkettävillä, pääasiassa itsetehdyillä laitteilla. Moottorikelkan ylläpito on tullut viime aikoina AKU:lle kalliiksi ja kelkka on lähestulkoon elinkaarensa päässä. AKU ei pysty itse hankkimaan reitistön hoitamiseen tarvittavaa uutta kalustoa.

Tekninen lautakunta esittää traktorimönkijän hankintaa vuodelle 2023. Kunnan talousarvioon varataan sitä varten erillinen määräraha. Traktorimönkijän käytöstä laaditaan kunnan ja Auran kuntoilijoiden välinen sopimus.