Auran markkinat ovat täällä taas – Lauantaina luvassa perinteikäs markkinapäivä

0
Kahden vuoden tauon jälkeen markkinat päästään vihdoin taas pitämään. Markkina-alue laajenee OP-Areenan parkkialueelta Huuskantielle. Kuvan on ottanut Jorma Peltoniemi keväällä 2016.

AURA. Aurassa päästään kahden vuoden koronatauon jälkeen pitämään markkinat. Lauantaina pidettävät Auran markkinat noudattelevat markkinapäällikkö Marko Mäkilän mukaan perinteistä kaavaa.

Markkinoiden järjestämiseen jäi varsin vähän aikaa, sillä Auran Lions Club uskaltautui vasta tammikuun lopulla koronarajoitusten hellittäessä tekemään päätöksen markkinoiden pitämisestä. Mäkilä kertoo, että markkinoita lähdettiin puskemaan kasaan kahden vuoden takaisella suunnitelmalla. Tuolloin kaksi vuotta sitten markkinat jouduttiin perumaan viime tipassa yhden päivän varoitusajalla.

–Silloin tehtiin turhaa työtä, mikä vähän lannisti, joten into tekemiseen on pitänyt löytää, Mäkilä kertoo todeten, että hyvällä mielellä markkinoita ollaan kuitenkin nyt järjestämässä.

Mäkilän mukaan Lions Clubin varainhankintamahdollisuudet ovat markkinoiden ollessa tauolla jääneet kuusimyynnin varaan, minkä johdosta avustusten jakamista on jouduttu karsimaan. Markkinat ovat Auran Lions Clubille merkittävän varainhankintamuoto.

Leijonat ovat pikavauhdilla onnistuneet saamaan markkinoille varauksia myyntipaikoista noin 90. Mäkilän mukaan osa varauksista on odottanut kaksi vuotta sitten peruuntuneista markkinoista alkaen. Vielä tällä viikollakin varauksia otetaan Mäkilän mukaan vastaan.

Ostosmahdollisuuksien lisäksi markkinoilla muun muassa kuullaan kunnanjohtaja Terhi Källin tervehdys, julkistetaan Maijantien ulkoilu- ja liikunta-alueen nimikilpailun voittaja ja palkitaan ansioituneet auralaiset. Perinteiseen tapaan Lion Club pitää myös arpajaiset, joissa voittona on risteilyliput uudelle Viking Glorylle.

–Lapsille saatiin tällä aikataululla tavallista vähemmän ohjelmaa, mutta APU:n voimistelijat järjestävät OP-Areenalla koko päivän lapsiperheille liikunnallista toimintaa, Mäkilä kertoo.

Kahden vuoden takaisen suunnitelman mukaan markkina-alue laajenee nyt Huuskantielle, joka katkaistaan liikenteeltä markkinoiden ajaksi.

Auran markkinat lauantaina 12.3. kello 9–15.