Hyvinvointialueen toimielinpaikat jaettiin

0
Aluevaltuusto kokoontui ensimmäisen kerran keskiviikkona ja teki valintoja hyvinvointialueen toimielimiin. Loimaalainen Teija Ek-Marjamäki valittiin aluehallitukseen.

AURANMAA. Hyvinvointialueen aluevaltuusto on aloittanut toimintansa kokoontumalla keskiviikkona ensimmäiseen kokoukseen. Marttilan Lauri Heikkilä (PS) valittiin hyvinvointialueen tarkastuslautakunnan ja Pöytyän Sanna Pitkänen (Kok.) aluevaltuuston vaalilautakunnan puheenjohtajaksi. Lisäksi Pitkänen valittiin tarkastuslautakunnan ja Pöytyän Juha Lehtinen (Kesk.) lasten ja nuorten palveluiden valmistelulautakunnan jäseneksi. Muutoin auranmaalaiset joutuivat tyytymään muutamaan varapaikkaan hyvinvointialueen toimielimissä.

Varajäsenen paikan saivat Marttilan Pasi Björk (Kok.) lasten ja nuorten palveluiden valmistelulautakunnassa, Pöytyän Ulla-Riitta Arvola (Kok.) ja Kosken Marja Lampainen (Kesk.) työikäisten palveluiden valmistelulautakunnassa, Kosken Heikki Pietilä (Kesk.) ja Pöytyän Matti Rajala (Vas.) ikääntyvien palveluiden valmistelulautakunnassa sekä Tarvasjoen Minna Hallanheimo (Kesk.) pelastustoimen palveluiden valmistelulautakunnassa.

ALUEHALLITUKSEN muodostuksessa pikkukunnat sivuutettiin ja paikat jaettiin Turun, Salon, Kaarinan, Naantalin, Loimaan, Someron ja Paraisten kesken. Aluehallituksen puheenjohtajaksi valittiin Kaarinasta piikkiöläinen Sanna Vauranoja (Kok.), ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi naantalilainen Jouni Mutanen (Kesk.) ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Kaarinan Piikkiöstä Niina Alho (SDP).

Hallitus muodostettiin aluevaltuuston kaikista puolueista siten, että Kokoomus sai neljä, Keskusta ja SDP kolme, Vasemmistoliitto kaksi ja Vihreät, Perussuomalaiset sekä RKP yhden paikan. Loimaalta aluehallituksessa istuu Teija Ek-Marjamäki (Kesk.).

Aluevaltuuston puheenjohtajaksi valittiin raisiolainen Ari Korhonen (SDP) ja varapuheenjohtajiksi turkulainen Laura Kaarniharju (PS), raisiolainen Heidi Aaltonen (Vihr.) sekä loimaalainen Maarit Koivisto (Vas.).