Vandaalit iskivät Auran sahalle – ”Eniten harmittaa jälkien korjaamisesta koituva suunnaton työmäärä ja rahallinen menetys”

0
Auran sahan toimistorakennuksen ikkunat ovat säpäleinä.

AURA. Hiljentyneelle Auran sahan kiinteistölle on tehty aiemminkin pientä ilkivaltaa, mutta tämänkertainen tuhovimma menee Sakari Kuuskoskelta yli ymmärryksen.

Henkilö-, paketti- ja kuorma-auton sekä trukin laseja on hakattu säpäleiksi. Myös saha-alueen toimistorakennusten, kuivurin, trukkitallin sekä omakotitalon ikkunoita on lyöty sisään.

Kuuskosken mukaan ilkivallanteot on tehty tiettävästi maaliskuun aikana. Tuhon määrästä päätellen kiinteistöllä on mellastettu pitkään. Tekijöistä ei ole varmaa tietoa. Kuuskoski aikoo tehdä ilkivallasta rikosilmoituksen ja asentaa sahalle kameravalvonnan.

–Eniten harmittaa jälkien korjaamisesta koituva suunnaton työmäärä ja rahallinen menetys. Esimerkiksi vanhaan trukkiin ei saa tuulilasia varaosana, vaan pitää teettää uusi, Kuuskoski sanoo.

Toinen häntä huolettava asia on nuorten tapa oleskella Auran vanhoilla viljavarastoilla ja niiden vieressä olevan kuivurin nurkissa. Siellä on sotkettu paikkoja, poltettu nuotiota ja menty sisätiloihin.

–Sisällä on esimerkiksi vanha hissi ja muita vaarallisia rakenteita, joihin kenenkään ei tule mennä. Nuotion pitäminen vanhan puurakennuksen seinustalla aiheuttaa tulipalovaaran, Kuuskoski muistuttaa.

Sekä Auran saha että viljavarastot ja kuivuri ovat Maatalous Oy Kuuskosken hallinnassa.

Äskettäin Kuuskoskien kalustohallista Ojasentieltä anastettiin työkaluja sekä muita tarvikkeita. Tekijöiden epäillään myös sotkeneen hallia ja siellä ollutta irtaimistoa spraymaaleilla sekä -tervalla.