Jurmo-neuleessa lämmittää Rintalan tilan luomuvilla

0
Jurmo-neuleessa lämmittävät Rintalan tilan luomulampaiden villasta kehrätyt langat. Mallikuviin suunnittelija Pirjo Iivosen toiveesta päätynyt Marika Suuronen ideoi neuleen yhdessä Tiina Johanssonin kanssa.

PARAINEN, PÖYTYÄ, AURA. Netissä järjestetyillä virtuaalisilla käsityömessuilla vierailtiin yläneläisellä Rintalan tilalla ja julkistettiin yhteistyöllä toteutettu Jurmo-neule. Rintalan tilan ja jurmolaisen Tiina Johanssonin yhteistyössä toteuttamaa neulepakettia ideoimassa on ollut myös auralainen Marika Suuronen.

Idea neuleeseen syntyi Suurosen vieraillessa Johanssonin Jurmo Innissä.

–Istuimme hetken hiljaisuudessa Tiinan kanssa. Kudoin sukkaa Rintalan langoista ja Tiina luki käsityölehteä. Siitä se idea sitten lähti, kun aloimme pohtia, miksei Jurmolla ole omaa neuletta, Suuronen kertoo.

Neuleen innoittajana toimi saaren ainutlaatuinen, kaunis ja karu luonto. Väreiksi haluttiin Jurmossa valloillaan olevat värit, kallionharmaa, katajanvihreä sekä kanervanpunainen. Kylä ja kyläläiset tuotiin neuleeseen talomerkkien avulla.

Monta neulekirjaakin toimittanut neulesuunnittelija Pirjo Iivonen suunnitteli mallin ideoiden pohjalta. Rintalan tilan Helmi valittiin neuleen langaksi. Harmaat langat paidassa ovat luonnonvärisiä, mutta kanerva ja vihreä ovat Anne Rintalan käsityönä tilalla värjäämiä. Käsin värjätyt langat tuovat elävän, uniikin pinnan neuleeseen.

Tekemispakettia voi ostaa Rintalan verkkokaupasta tai Jurmon saarelta Jurmo Innistä. Paidan avulla jokainen voi kutoa itselleen tai läheiselleen muiston vierailustaan Jurmossa ja tuntea lämmön tunteen.

Karitsat ihastuttivat

Kevään karitsointi päättyi Rintalan tilalla viime viikolla ja livelähetyksen lopuksi kässämessujen juontaja Kreetta Ahonen pääsi lampolan puolelle tutustumaan karitsoihin. Messuyleisöä oli linjoilla koko ajan runsaasti ja tallennetta on katsottu paljon vielä jälkeenpäin. Ihastuneita kommentteja sateli niin tilan tuotteista kuin karitsoista lähetyksen ajan.

Anne Rintala kertoi livessä tilan tuotteista ja erityisesti lampaantaljoista.

–Jokaisella taljalla on erilainen käyttötarkoitus. Siksi toivon aina, että tilaajat kertoisivat käyttötarkoituksen. Tuleeko talja vauvalle, lattialle, sohvalle, nukutaanko sen päällä tai tuleeko vaikka penkin päälle. Jokainen talja on erilainen, Rintala kertoi.

–Jos talja tulee vauvalle, niin valitsen pehmeän ja notkean, että sen voi taivutella vaunuihin. Lattialle taasen valitsen tuhdin, paksumman ja painavamman.

Tallenne Keväiset kässämessut netissä -tapahtumasta on katsottavissa Kässämessut netissä -Facebook-sivuilla sekä Rintalan tilan Facebook-sivuilla.