Pöytyän ja Oripään väkiluku kasvaa, Koskella eniten miinusta

0

Pöytyän asukasluku oli helmikuun lopussa 8 235. Väkiluku nousee, sillä se on 8 enemmän kuin viime vuoden lopussa ja 11 enemmän kuin vuosi sitten helmikuussa.

Kyseessä on Tilastokeskuksen ennakkoväkiluku, joka tarkentuu vielä myöhemmin.

Pöytyällä väkiluvun kasvua viimeisen 12 kuukauden aikana selittää eniten maahanmuutto. Kunnassa kuolee enemmän asukkaita kuin uusia syntyy.

Oripäässä väkiluku on kasvanut 12 asukkaalla viimeisen 12 kuukauden aikana. Vuoden alkuun verrattuna kasvua on tilastoitu yhden henkilön verran.

Kyseessä ovat Tilastokeskuksen ennakkoväkiluvut, joka tarkentuvat vielä myöhemmin.

Koski, Marttila ja Aura ovat menettäneet asukkaitaan viimeisen vuoden aikana. Isoin menetys on Koskella, jossa miinusta on kertynyt 28 asukasta. Marttilassa vähennys on 12 ja Aurassa 10.

Varsinais-Suomessa väkilukuaan kasvattavat kunnat keskittyvät Turkuun ja Turun ympärille. Turun seutukunnan väkiluku on noussut viimeisen 12 kuukauden aikana lähes 2 700 asukkaalla. Loimaan seutukunta taas kuuluu menettäjiin, sillä alueen väkiluku on laskenut tässä ajassa 235 henkilöllä.

Myös Salon seutukunta on iso menettäjä. Vakka-Suomessa ja Turunmaalla väkiluku ei ole juuri muuttunut viimeisen 12 kuukauden aikana.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Suomen väkiluku oli helmikuun lopussa 5 550 066. Väkiluku kasvoi tammi-helmikuun aikana 467 hengellä. Väestönkasvua ylläpiti muuttovoitto ulkomailta, sillä maahanmuuttoja oli 2 294 enemmän kuin maastamuuttoja. Syntyneitä oli 3 206 vähemmän kuin kuolleita.