SPR:n Pöytyän osastot ja seurakunta kanavoivat täsmäapua ukrainalaisille

0
Pöytyän seurakunnan johtava diakoniatyöntekijä Minna Majuri-Kiiski toivoo ihmisten inventoivan mahdolliset lahjoitustavarat ja ilmoittavan ne SPR:n antamaan numeroon myöhempää tarvetta varten. Kuva: Minna Majuri-Kiiski.

PÖYTYÄ. Auranmaalle saapuneiden ukrainalaisten tukemiseksi lahjoitettuja tavaroita on kertynyt niin paljon, että tarvikkeiden jakelusta huolehtivien tahojen varastotilat alkavat olla täynnä.

SPR:n Yläneen osaston puheenjohtaja Simo Rantasen mukaan tietyistä tarvikkeista on silti pulaa. Sellaisia ovat esimerkiksi lastenvaunut ja -rattaat. Ongelman ratkaisemiseksi SPR:n Pöytyän osastot sekä Pöytyän seurakunnan diakoniatyö ryhtyvät kanavoimaan täsmäapua.

Rantanen kannustaa ihmisiä miettimään, minkälaisia tavaroita he voivat lahjoittaa ja kertomaan niistä soittamalla päivystysnumeroon. Kun tavaroille ilmenee tarvetta, ne tullaan noutamaan lahjoittajan luota.

–Tarvetta on esimerkiksi hyväkuntoisille aikuisten ja lasten vaatteille, jalkineille, kotitaloustavaroille ja leluille, Rantanen luettelee.

Tiedot mahdollisista avustustavaroista pyydetään kertomaan päivystysnumeroon 045 341 9750. Numero vastaa tiistaista torstaihin kello 19–21.