Viimeinen kesäkotiasukas lähti Pöytyältä – Antti Salin muutti rakkaansa ja tämän hevosen luo Sipooseen

0
Antti Salin ja avopuolisonsa hevonen, Kirppu. Kuva: Antti Salinin kotialbumi.

PÖYTYÄ. Antti Salin , 33, tykästyi Pöytyään, mutta deittisovellus Tinderistä löytyi vielä suurempi rakkaus. Kun pääkaupunkiseudulta järjestyi hyvä työpaikkakin muuttoauton kuljettajana, siirtyminen avopuolison luo Sipooseen oli Salinille helppo valinta.

Pöytyälle hän päätyi osallistuttuaan kaksi vuotta sitten kunnan järjestämään Kesäkoti 2020 -kampanjaan. Ideana oli tarjota maallemuutosta haaveileville kaupunkilaisille mahdollisuus kokeilla maaseutuasumista edullisesti ja vapaamuotoisesti. Mukaan sai hakea kuka tahansa ja omavastuu kuukauden asumisesta oli asukkaalle itselleen 200 euroa.

Salin arvelee olleensa ainut kampanjaan osallistunut, joka jäi joksikin aikaa Pöytyälle. Asuntona oli rivitalohuoneisto Riihikodintiellä.

– Pidemmäksikin aikaa olisin jäänyt, jos elämä ei olisi kuljettanut toiseen suuntaan, Salin tuumii.

Hänen mukaansa mukavimpia asioita maalla olivat auralainen kuntosali ja sen ryhmäliikuntatuokiot, lyhyt matka kotoa Riihikosken K-kauppaan ja Saleen sekä sujuva reitti työpaikalle Turun suuntaan.

Piipahdus kuntapolitiikkaan

Pöytyällä Antti Salin innostui perehtymään kunnallishallintoon.

Hän asettui kuntavaaleissa keskustan ehdokkaaksi ja päätyi vesihuoltolautakunnan jäseneksi sekä yhteisöllisyyslautakunnan varajäseneksi.

Salin ehti käydä yhdessä lautakunnan kokouksessa ennen muuttoaan. Paikalliset keskustalaiset ehtivät silti tulla tutuiksi.

Salinin mukaan heidän porukassaan vallitsee hyvä yhteishenki, jonka hän uskoo tarjoavan hyvät lähtökohdat päätöksenteolle.

Pöytyä sai puolestapuhujan

Mitä arvelet, mikseivät muut kesäkotiasukkaat jääneet Pöytyälle?

– Moni lähti varmaankin viettämään kampanjan myötä kesälomaa ja tutustumaan uuteen kuntaan. Koetin saada heitä koolle, mutta korona sotki suunnitelmat, Antti Salin vastaa.

Hänen laskujensa mukaan Kesäkoti 2020 -kampanjaan osallistui 12 henkeä. He vierailivat yhtenä joukkona alueen yrityksissä ja Pöytyän kunnan toimipisteissä. Vierailut olivat Salinin mielestä mukavia.

Aiemmin Kaarinassa asunut Salin sanoo saaneensa Pöytyältä maalaiskipinän ja olevansa jatkossakin Pöytyän puolestapuhuja.

– Siellä on omaa tilaa ja luonto lähellä, hän kiteyttää.

Nyt Salin ja avopuolisonsa etsivät Uudeltamaalta vanhahkoa omakotitaloa, jonka lähiympäristössä olisi paikka myös hevoselle.