Auran vireys ja mutkattomuus saa uudelta vapaa-aikasihteeriltä kiitosta

0
Jaana Ranta-aho näki Auran vapaa-aikasihteerin tehtävissä mahdollisuuden kehittää omaa osaamistaan. Pestin määräaikaisuus ei Aurassa asuvaa Ranta-ahoa pelottanut, kun samalla tarjoutui mahdollisuus parempaan arjenhallintaan.

AURA. Auran uusi kulttuuri- ja vapaa-aikasihteeri Jaana Ranta-aho toteaa päässeensä heti upottamaan kädet saveen. Maaliskuun alussa työnsä aloittaneen ja keskelle yhdistysten toimintakautta tupsahtaneen Ranta-ahon mukaan ensimmäiset viikot ovat olleet työntäyteisiä.

–Aurassa on vahva ja laaja yhdistyskenttä. Siihen pitää jatkossakin satsata ja yhteistyötä tiivistää, hän miettii.

Auran vapaa-aikaelämä on tullut Ranta-aholle tutuksi jo aiemmin kuntalaisen näkökulmasta. Hän on perheineen asunut Aurassa 12 vuotta ja kehuu Auran vapaa-aikatoimintaa yllättävän vireäksi erityisesti liikunnan saralla. Kehitettävää Ranta-aho näkee nuorisotyössä. Myös Aurajoen rantaan tehdyn uimarannan hän uskoisi tuovan vetovoimaa kunnalle.

–Haluaisin vakiinnuttaa nuorisotyön, Ranta-aho sanoo aprikoiden, että toisaalta nuorisotyön vaihtuvuus on ongelmana monissa muissakin kunnissa.

Yhdeksi syyksi hän arvelee, että nuoret työntekijät mielellään kokeilevat erilaisia työympäristöjä. Auran osalta hän arvelee syyksi myös julkisen liikenteen vähäisyyttä ja tarvetta omaan autoon.

Kaikkinensa Ranta-aho pitää nuoria tärkeänä kohderyhmänä ja esimerkiksi yhteistyötä koulun kanssa voisi hänen mukaansa tiivistää. Yhtenä tavoitteena on myös lasten ja nuorten teatteritoiminnan käynnistäminen. Tilat siihen on olemassa, mutta toimivaa teatteriryhmää ei tällä hetkellä ole.

Ranta-aho on viimeiset 14 vuotta työskennellyt Turun kaupungin lasten ja lapsiperheiden vapaa-aikapalveluissa projektipäällikkönä. Auran vapaa-aikatoimeen hänet houkutteli muun muassa mahdollisuus kohdata koko kuntalaisten kirjo.

–Ajattelin, että tässä voisi viedä itseään eteenpäin, Ranta-aho sanoo ja toteaa nyt olleen hyvä hetki hypätä uuteen.

Vakituisesta työstä määräaikaiseen pestiin häntä kannusti mahdollisuus parempaan arjenhallintaan. Harrastavien lasten äitinä hän säästää aikaa, kun työmatka lyheni.

Kuntalaisena Ranta-aho on viihtynyt Aurassa hyvin.

–Varsinkin lasten syntymän jälkeen olen arvostanut pienen kunnan ”henkilökohtaista otetta”. Lapset on turvallista päästää täällä liikkumaan ja kylällä tiedetään, kenen lapsia lapset ovat.

Myös kunnan työntekijänä Ranta-aho on jo ennättänyt tykästyä auralaiseen toimintakulttuuriin.

–Täällä ihanasti ihmiset ottavat yhteyttä ja kertovat kehittämisajatuksiaan. Yhteydenpito on mutkatonta.

Parhaillaan Aurassa muun muassa puuhataan kesäkuulle Aurinkoviikkoa, jolloin tarkoituksena on yhdistysten kanssa yhteistyössä tarjota joka päivälle jotakin toimintaa.