Erikalle, Teklalle ja Viiville futsalin SM-pronssia

0
Erika Ahlgren, Tekla Valkeapää ja Viivi Sajo ovat SM-pronssimitalisteja futsalissa.

FUTSAL. Erika Ahlgren ja Viivi Sajo Aurasta sekä Tekla Valkeapää Pöytyältä ovat SM-pronssimitalisteja futsalissa. Tytöt voittivat SM-mitalit Raisio Futiksen riveissä T15-sarjan lopputurnauksessa Tampereella.

Erika ja Viivi ovat APU:n kasvatteja, Tekla Pöytyän Kaiman. Tytöt pelaavat RaiFussa tyttöjen joukkueessa sekä jalkapalloa että futsalia. Tekla pelaa lisäksi Kaiman pojissa jalkapalloa.

SM-pronssi tuli tyttöjen mukaan joukkueelle yllätyksenä. RaiFu eteni SM-lopputurnaukseen alueellisesta karsintasarjasta. Pronssiottelussa joukkue kaatoi Muuramen Yrityksen maalein 4–1 Teklan ja Erikan onnistuessa kumpikin kertaalleen maalinteossa.

Jalkapallo on tytöille ykköslaji, mutta SM-mitali futsalissa maistuu.

–Todella hyvät tunnelmat, tytöt sanovat ja kiittelevät joukkuettaan sinnikkyydestä, tiiviydestä ja iloisesta tekemisestä.

Toisilleenkin tyttöjen on helppo jakaa kehuja.

–Viivi on varma pakki, joka tietää, milloin pitää iskeä pelaajaa ja palloa. Tekla on näppärä jaloistaan ja pääsee vastustajien ohi. Erikalla on hyvät vedot ja hän on hyvä rakentamaan peliä.

Jalkapallossa Erika ja Tekla pelaavat keskikenttää, futsalissa laitaa. Viivi on jalkapallossa toppari ja futsalissa pakki.

–Futsal on eri laji ja siinä on eri säännöt kuin jalkapallossa, mutta lajit tukevat toisiaan, tytöt selvittävät futsalin ja jalkapallon eroja.

Futsalissa pelataan pienemmässä tilassa joten pelissä on heidän mukaansa jalkapalloon verrattuna nopeampi tempo.

Nyt saavutettu SM-pronssi on tytöille ensimmäinen arvomitali. Mitalisteilla katseet ovat jo tulevan kesän jalkapallopeleissä, joissa tavoitteena on oman sarjan voittaminen.