Haukkavuoren kuntoradalle suunnitellaan parannustöitä

0
Veikko Salmi kertoo Haukkavuoren kehittämissuunnitelmien sisältävän kuntoradan parannuksen lisäksi myös lumen tykitysjärjestelmän kehittämistä. Kuntoradan pintamateriaalin vaihto on ensivaiheessa tarkoitus tehdä oranssille rataosuudelle.

PÖYTYÄ/Riihikoski. Haukkavuoren kuntoradan purupintaa aiotaan vaihtaa soraan käytettävyyden parantamiseksi. Tekninen lautakunta on päättänyt kilpailuttaa pintamateriaalin vaihdon yhden kilometrin osuudelta. Pöytyän Urheilijoiden haaveena on, että myöhemmässä vaiheessa kuntoradalle saataisiin sorapinta 2,5 kilometrin matkalle. Tämänkin jälkeen osa kuntoradasta jää vielä purupinnalle.

Pöytyän Urheilijoiden Veikko Salmen mukaan ongelmana on kuntoradan pohjan paikoittainen pehmeys ja kosteus sekä purun kompostoituminen. Lisäksi hän toteaa purun hinnan nousseen korkeaksi. Kuntoradan pehmeys ja kosteus tuovat haasteita alkutalveen. Kova sorapinta sen sijaan helpottaisi tykkilumen levitystä.

Kova sora- ja kivituhkapinta myös monipuolistaisi kuntoradan käyttömahdollisuuksia. Salmen mukaan se mahdollistaisi kesäaikaan rullahiihdon ja pyöräilyolosuhteet paranisivat.

–Pyöräily on nostanut suosiotaan ja Haukkavuoressakin käy jo pyöräilijöitä. Mutta voisi käydä enemmänkin, Salmi sanoo.

Hankkeen toteutuminen on kiinni saatavista tarjouksista. Tekninen lautakunta on tämän vuoden talousarviossa varannut liikuntapaikkojen perusparannuksiin 150 000 euron investointimäärärahan. Samasta potista on tarkoitus kunnostaa Kyrön urheilukenttä ja mahdollisesti muita kenttä- ja liikunta-alueita.

Jatkohankkeita jo suunnitelmissa

Vihreää valoa saadessaan Haukkavuoren hanke on tarkoitus toteuttaa 1.6.–15.10. välisenä aikana. Salmi kertoo, että jatkohankettakin on jo mietitty.

Suunnitelmissa on muun muassa maastopolkujen tekeminen pyöräilijöille, mikä Salmen mukaan helpottaisi frisbeegolfväylien ylläpitämistä. Tarkoituksena on myös kehittää lumen tykitysjärjestelmää ja haaveissa on mahdollisuus varastoida lunta.

–Toiveissa on järjestelmä, jolla lunta saadaan tykitettyä nykyistä enemmän ja nopeammin, Salmi kertoo ja toteaa, että lumen varastointi mahdollistaisi hiihtokauden aikaistamisen.

–Silloin ei tarvitsisi odotella kymmenen asteen pakkasia, jolloin vasta päästään tykittämään lunta.

Jatkohankkeelle Pöytyän Urheilijat ovat suunnitelleet hakevansa Leader-rahoitusta.

Jo tänä kesänä Haukkavuoren palvelut lisääntyvät ulkokuntosalilla. Pohja tehtiin viime vuonna ja laitteet on Salmen mukaan odottamassa asennusta.


Kausi jatkuu vielä Varsinais-Suomen hiihtohelmessä

Hiihtokausi jatkuu Haukkavuoressa ainakin vielä tämän viikon. Torstaina latua oli hiihdettävänä 2,5 kilometriä. Veikko Salmen mukaan enemmänkin voisi ehkä olla, ellei polttoaine maksaisi tällä hetkellä niin paljon ja latukoneen polttoaineen kulutus olisi isoa.

Haukkavuoren ulkoilualueen kehittäminen alkoi 1980-luvun lopulla ja käynnistyi kunnolla 1990-luvulla. Nykyään Haukkavuoressa käy Salmen mukaan parhaimmillaan 500 hiihtäjää päivässä.

–Haukkavuori on varmasti Varsinais-Suomen paras hiihtopaikka ja sellaisena se on tarkoitus pitää, vuosikaudet Haukkavuoren eteen työskennellyt Salmi sanoo.

Salmen lisäksi Haukkavuoresta on kiittäminen lukuisia talkoolaisia, jotka hoitavat käytännössä kaiken ladusta ja suksivuokrauksesta majaan ja alueen yleisöön hoitoon.

–Suksivuokraamossa työskentelee sesonkiaikaan kymmenkunta kaveria, Salmi kertoo ja toteaa, että viime kesänä Haukkavuoren haaste työllisti noin 40 talkoolaista.

Haukkavuoren haaste tulee myös tänä vuonna. Tapahtuma pidetään 13. elokuuta.