Kunnan kannattaa panostaa Haukkavuoreen

0

Haukkavuoressa suunnitellaan kuntoradan parannustöitä. Toteutuessaan uudistukset toisivat kesäkauteen lisää käyttömahdollisuuksia kuten rullahiihtoa. Pyöräilymahdollisuudetkin paranisivat. Jatkossa Haukkavuoreen on tarkoitus tehdä muun muassa maastopolkuja pyöräilijöille, mikä helpottaisi myös frisbeegolf-väylien ylläpitämistä.

Haukkavuori tunnetaan parhaiten lähes koko maakuntaa palvelevan hiihtohelmenä, jossa käy parhaimmillaan 500 hiihtäjää päivässä. Haukkavuori on kuitenkin tärkeä kuntoilupaikka myös kesällä.

Kunnan kannalta on järkevä panostaa Haukkavuoren parannustöihin. Hyvät liikuntamahdollisuudet ovat erinomainen houkutin kuntaan muuttamista harkitseville. Hyvät liikuntapaikat motivoivat liikkumaan ja se taas edistää kuntalaisten terveytä ja hyvinvointia.

Suhteessa Haukkavuoren merkittävyyteen kunnalla on siitä hyvin vähän kuluja. Haukkavuoren moninaiset palvelut pyörivät talkoovoimin. Talkoolaisia on erilaisissa tehtävissä kymmeniä. Osaa motivoi hyvä porukkahenki, osaa mahdollisuus tehdä työtä liikunnan hyväksi.

Pikkuhiljaa kevääksi kääntyvä talvi on ollut Haukkavuoressa ennätyksellisen vilkas. Kelit ovat suosineet, mutta osansa on myös Johanna Matintalon innostavalla esimerkillä. Toivottavasti onnistunut talvikausi innostaa talkoolaisia kehittämään Haukkavuoresta aina vain monipuolisempaa liikuntakeidasta, sillä juuri jatkuva kehittyminen on ollut ja on yksi Haukkavuoren vahvuuksista.