Kymppi-Katto Areenalle talkoillaan Superpesiskesää

0
Kymppi-Katto Areenalla valmistaudutaan tulevaan Superpesiskesään talkoilemalla kentälle uusia toimintoja. Hermanni Salonen on vastannut rakennustöiden suunnittelusta sekä käynnistänyt yhdessä Simo Vähätalon ja Tommi Pellonperän kanssa perustustyöt. Pitkä talvi viivytti töihin pääsemistä.

PÖYTYÄ. Pitkä talvi viivytti rakennustöiden käynnistämistä, mutta pääsiäisenä Kymppi-Katto Areenalla vihdoin päästiin aloittamaan valmistautuminen Superpesiskauteen. Vielä pääsiäisenäkin talkoolaisilla oli vastassaan 20–30 senttiä jäätä, mutta viime perjantaina päästiin jo valutöihin.

Kymppi-Katto Areenalle muun muassa rakennetaan uusi kuuluttamo ja tila tv-lähetyksille. Katettujen katsomoiden väliin sijoitettavien kaksikerroksisten rakennusten alakertaan tehdään lisäkapasiteettia kioskille. Entinen kuuluttamo muutetaan VIP-tiloiksi ja kakkospuolen katsomon vanhan kioskin yhteyteen tehdään anniskelualue. Myös vierasjoukkueen pukutiloja ehostetaan ja Kaulanperän koulun pihaan raivataan parkkitilaa.

–Katsomotilaa on jo ennestään riittävästi, mutta katsomot sijoitellaan uudelleen ja katetun katsomon seinät laudoitetaan, jotta saadaan katsomo tuulensuojaan, rakennussuunnittelusta vastannut ja talkoissa ahkeroiva Hermanni Salonen kertoo.

Kymppi-Katto Areenan katetun katsomon alle mahtuu Salosen mukaan 360 katsojaa ja kattamattomia istumapaikkoja on 400 katsojalle. VIP-tilaan mahtuu 15–20 henkeä.

–Edustuksen kaikki VIP:it on jo myyty, Salonen kertoo.

Kiireeksi vetää

Pöytyän Urheilijoiden pesäpallonaisten Superpesiskausi käynnistyy 14.5. kotikentällä. Salonen toteaa kaiken liikenevän vapaa-ajan menevän otteluiden alkuun asti talkoissa.

–Kiire tulee, hän myöntää mutta toteaa kiirettä helpottavan, että kuuluttamon ja tv-tilan seinäelementit saadaan tehtyä yhteistyössä Auranmaan Rakennustyö Oy:n kanssa yrityksen tehtaalla.

Töiden ripeää etenemistä edistää myös huolellinen suunnittelu.

–Suunnittelupöydän ääressä tehty työ nopeuttaa rakentamista, Salonen sanoo ja toteaa etenkin elementtisuunnitelmissa olleen iso työmäärä.

Perustusten teossa ovat Salosen lisäksi ahkeroineet Simo Vähätalo ja Tommi Pellonperä. Lisäksi Paavo Kallio on hankkeessa vahvasti mukana. Rakennustöiden edetessä talkooporukka saadaan tuplattua.

–Meillä on tässä sama porukka kuin POP-Areenaa tehdessä, joten osaamme toimia ryhmänä ja työtehtävät saadaan jaettua, kun on monen alan osaajaa.

POP-Areenan rakentaminen oli valtava ponnistus, jonka jälkeen talkoohommat eivät Salosen mukaan monenkaan talkoolaisen mielessä kovin houkuttelevilta tuntuneet. Tutussa porukassa talkoita on kuitenkin ollut mukava jatkaa. Salonen katsoo asiaa myös yhteisen edun kannalta.

–Vaikka näyttää siltä, että tätä tehdään Superpesistä varten, kaikkien harrastusmahdollisuudet paranevat. Omien ja seutukunnan lasten harrastusmahdollisuuksien eteen tätä tehdään.

Rahoitus Kymppi-Katto Areenan rakennustöihin tulee osittain Jokivarsikumppaneilta. Pöytyän kunta on auttanut muun muassa lupakuvissa.

Hintojen nousu on talkooporukassa laitettu merkille.

–Tilasin vaneria ja hinta oli tuplaantunut POP-Areenan ajasta, Salonen toteaa.


Ottelutapahtumiin haetaan talkoolaisia

Kevään rakennusprojekteihin Pöytyän Urheilijoilla on tekijät, mutta ottelutapahtumiin pesäpallojaoston puheenjohtaja Paavo Kallio toivottaa lisää talkoolaisia tervetulleeksi. Yhteen Superpesiksen ottelutapahtumaan tarvitaan Kallion mukaan 25–30 talkoolaista. Tehtävää on muun muassa kioskissa ja liikenteenvalvonnassa.

–Jos on kiinnostusta, niin nyt kannattaa itsensä ilmiantaa mukaviin hommiin, Kallio kannustaa ja sanoo, ettei seura vaadi sitoutumista jokaiseen kotiotteluun, vaan olisi tosi tyytyväinen 3–4 ottelun talkootyöpanoksesta.

Kaikkiaan Pöytyän pesäpallonaisilla on runkosarjassa 12 kotiottelua, joista neljä keskiviikkona, kaksi perjantaina, kaksi lauantaina ja neljä sunnuntaina.

Toiveena on, että talkoolaisiksi kioskiin ja liikenteenvalvontaan löytyisi täysi-ikäisiä. Hygieniapassin tai järjestyksenvalvoja kurssin suorittaneille olisi tarvetta. Pallopojat ja -tytöt värvätään seuran omista junioreista.

–Talkoolaisten lisäksi meillä on otteluissa neljä kesätyöntekijää, Kallio kertoo.

Yhteensä seuralla on kesän aikana seitsemän kesätyöntekijää, sillä kolme nuorta palkataan ohjaajiksi.