Pöytyän taajamien tulevaisuutta pohditaan porukalla keskustelutilaisuuksissa

0

PÖYTYÄ. Pöytyä järjestää huhti-toukokuussa tilaisuuksia, joissa pohditaan kolmen taajaman Pöytyän tulevaisuuden suunnitelmia.

–Pöytyän kunta on maantieteellisesti laaja kokonaisuus. Tämä on haaste, mutta vieläkin suurempi mahdollisuus. Kussakin taajamassa olevat vahvuustekijät halutaan nostaa nyt esille taajamakohtaisesti ja pohtia, mitkä seikat tekevät omasta taajamasta juuri oman. Mitä palveluita mistäkin puuttuu? Entä mitä mahdollisuuksia kenelläkin on, kertoo elinvoimajohtaja Tiina Hämäläinen.

–Päätöksenteon tulee olla yhtenäistä, mutta asukasidentiteetti on aina paikkakohtainen, haluttiin tai ei, muistuttaa Hämäläinen.

Keskustelutilaisuuksien avulla halutaan löytää kunkin alueen vahvuudet, heikkoudet, puutteet ja mahdollisuudet, ja nostaa ne esille koko kunnan suunnittelussa ja kehittämisessä.

Keskustelutilaisuuksia järjestetään huhti-toukokuun vaihteessa yksi kussakin taajamassa.

–Kutsumme mukaan alueen yritykset, kiinteistöjen omistajat ja muut toimijat. Tilaisuudet ovat osa kunnan strategiatyötä ja tilaisuuksien jälkeen meillä on toivottavasti enemmän tietoa siitä, miten taajamia tulevaisuudessa yhdessä kehittäisimme, Pöytyän kunnanjohtaja Mika Joki.

Paikalla tilaisuuksissa on Joen ja Hämäläisen lisäksi tekninen johtaja Tarmo Rantanen sekä aluearkkitehti Olli-Pekka Hannu.

Tulevaisuuden taajamat -tilaisuus tiistaina 26.4. klo 18–20 Riihikoskella yhtenäiskoulun ruokalassa, tiistaina 3.5. klo 18–20 Kyrön Kurkisalissa ja keskiviikkona 4.5. klo 18–20 Yläneen Luontokapinetissa. Tilaisuuksiin ilmoittaudutaan ennakkoon. Ilmoittautumislomake löytyy kunnan kotisivuilta www.poytya.fi