Tarvasjoen liikuntahalli rakentuu aikataulussa – Kuntosalin kohtalo on mietinnässä

0
Tarvasjoen uusi liikuntahalli valmistunee aikataulussa, mutta kuntosalin kohtalosta ei ole vielä tietoa. (Kuva: Asko Virtanen)

LIETO/Tarvasjoki.Tarvasjoen liikuntahalli valmistunee kesäkuussa alkuperäisen aikataulun mukaan.

–Jonkun verran on ollut toimitusvaikeuksista johtuneita viivytyksiä, mutta nyt hallin rakennustyömaa on taas aikataulussa, kertoo Liedon kunnan kiinteistöpäällikkö Jouko Jortikka.

Hallissa tehdään parhaillaan sisätöitä. Kattoon asennetaan panelointia ja seiniä laatoitetaan. Sähkötyöt ovat käynnissä, samaten työt lämmönjakohuoneessa.

Betonilaatan kuivaus on käynnissä, minkä jälkeen voidaan aloittaa laatoitusta.

Sodan vuoksi mäntyä kattoon

Ukrainan sota on vaikuttanut myös Tarvasjoen hallin rakentamiseen.

–Katon materiaali jouduttiin vaihtamaan suomalaiseen mäntyyn. Alunperin sen piti olla haavan tyyppistä Ukrainasta päin tullutta puuta, Jortikka kertoo.

–Ajatuksena on, että jos ja kun halli valmistuu aikataulussa eli kesäkuun loppuun mennessä, luovutuksen jälkeen on vielä mahdollista tehdä koneille testiajoa ja hienosäätää tekniikkaa, Jortikka kertoo.

Uuden urheiluhallin kustannusarvio on 1 180 000 euroa plus arvonlisävero. Halli on tehty KVR- eli avaimet käteen -mallilla, jossa kunnan rooli rajoittuu siihen, että se valvoo projektin etenemistä. Rakentaja vastaa sekä suunnittelusta että rakentamisesta.

Uuden hallin korkeus on seitsemän metriä eli se soveltuu myös esimerkiksi lentopallon pelaamiseen. Huoneistoala on 493 neliömetriä, minkä lisäksi tulee vielä muun muassa koululle johtava käytävä niin että kokonaisala nousee 518 neliöön. Hallin tilavuus on 3105 kuutiota.

Kuinka käy kuntosalin ja Tarvashovin?

Hallia kritisoitiin jo suunnitteluvaiheessa liian pieneksi ja esimerkiksi kuntosalia uuteen halliin ei ole tulossa.

Tarvashovissa olevan kuntosalin siivoussopimus on voimassa kesäkuun loppuun eli ainakin siihen saakka kuntosali on käytössä. Sen jälkeisestä ajasta ei ole vielä tietoa.

–Mitään päätöksiä Tarvashovin suhteen ei ole tehty, mutta kesälomien jälkeen asia tulee käsittelyyn ja päätökset pitää saada aikaan siitä, mitä Tarvashovin kanssa tehdään. Kiinteistön ylläpito ja lämmitys on kallista. Tarvashovin kiinteistä kuluista pitää päästä eroon, kertoo toimitilapäällikkö Marko Tähtinen.

Tähtisen mukaan Liedon kunnassa on selvitetty myös sitä, voisiko kuntosalin siirtää johonkin toiseen kunnassa tyhjillään olevaan kiinteistöön. Siitä ei ole kuitenkaan vielä mitään tietoa, tuleeko näin tapahtumaan.


TarU kirjelmöi kuntosalista

Tarvasjoen Urheilijat kirjelmöi viime viikolla Liedon kunnalle kuntosalin säilyttämisen puolesta.

–Kuntosali pitäisi säilyttää lämpimänä ja käytössä, vaikka Tarvashovi jäisikin muuten kylmilleen. Sen jälkeen pitäisi suunnitella uuteen halliin laajennus, johon kuntosalin voisi sijoittaa. Halli on alun alkaen tehty älyttömällä päätöksellä liian pieneksi, kertoo Tarun puheenjohtaja Eero Syrjälä.

Syrjälä muistuttaa, että kuntosali on tärkeä paitsi Tarun urheilijoille, myös ikäihmisille ja monille muillekin. Käyttöä salilla on paljon.

Syrjälän mukaan pitäisi tutkia myös sitä, kannattaisiko kuntosali siirtää vanhaan uimahallisiipeen. Tarvasjoella olevat muut kiinteistöt kuten vanha kirjasto eivät hänen mukaansa sovellu kuntosalikäyttöön, joten ratkaisua pitäisi hakea Tarvashovista tai uutta hallia laajentamalla.