Frisbeegolfin suosio kasvussa – Suosio synnytti uuden jaoston Pöytyän Urheilijoihin

0
Pöytyän Urheilijoiden frisbeegolfjaoston puheenjohtaja Jesse Sandell nauttii itsekin lajista. Kuva: Tuomas Honkasalo

PÖYTYÄ. Talvisin Haukkavuoressa hiihdetään, mutta lumien hiljaa vielä sulaessa alkavat reppuheput jo heilua metsiköissä ja pururadalla. Reput ovat täynnä frisbeegolfkiekkoja. Haukkavuoresta lähdettäessä heittäjät tietenkin toivovat, että sama määrä kiekkoja olisi tallella.

Koko ajan kasvava kiekkorepullisten joukkio on synnyttänyt Pöytyän Urheilijoissa myös tarpeen perustaa lajille oma alajaosto. Pöytyän Urheilijoiden frisbeegolfjaosto näki virallisesti päivänvalon helmikuussa. Jaostona toiminta on uutta, mutta porukka on pyörittänyt Haukkavuoressa viikkokisoja jo jonkin aikaa.

–Maanantaiset viikkokisat siirtyvät nyt frisbeegolfjaoston alle. Ensimmäiset kisat käytiin viime maanantaina. Kisat jatkuvat syksyyn saakka. Parhaimmillaan kisoissa on ollut 70 osallistujaa, frisbeegolfjaoston tuore puheenjohtaja Jesse Sandell kertoo.

Sandell on ollut jo aiemmin pyörittämässä viikkokisoja, joten toiminta on tuttua. Samaten tutuksi on käynyt Haukkavuoren radat, jotka ovat kehittyneet hienosti. Väyliä on nyt 18.

–Haukkavuoren rata saa yleensä kehuja, mutta tietenkin joku aina mainitsee, että tuolta ja tuolta voisi hieman puskia karsia, naurahtaa jaoston jäsen Jari Mustonen.

Korona-aikana frisbeegolf sai valtavan suosion, sillä turvaetäisyyksiä oli helppo noudattaa ja erityisesti perhepiirissä pelaaminen oli suosittua. Lajin saloihin on suhteellisen helppo päästä sisään, mikä tekee lajista matalan kynnyksen lajin, mutta kehityskaari on toisaalta loputon, sillä ratoja on Suomessa yli 500.

–Meillä on jaoston kanssa tarkoitus myös suunnitella jonkinlaista valmennustoimintaa. Seuraava isompi asia jaoksen kalenterissa on Kisariihen viereisen pururadan yhdeksänreikäisen frisbeegolfradan tekeminen talkoilla, Sandell kertoo.

–Tänne Haukkavuoreen täytyy ylittää tuo iso tie, joten on mukava ajatus, että yksi kenttä on nuoremmille pelaajille tässä lähempänä, Sandell selventää.

Kisariihen kenttään kaikki materiaali on saatu kasaan.

–Olemme saaneet hommattua väyläsponsoritkin jo joka väylälle, paljastaa jaoston sihteeri Marika Loponen.

Jaosto käynnistelee kuluvan vuoden toimintaansa, sillä osa kilpapelaajista on jo aiemmin maksanut jäsenmaksunsa naapuriseuroihin oman seuran puutteessa.

–Iso juttuhan tässä on se, että saadaan porukalle omat pelaajalisenssit kisaamista varten. Ei tarvitse sitten lähteä hakemaan sitä lisenssiä vaikkapa Liedosta, Sandell kertoi.

Viikkokisoissa on rahapotti, joka jaetaan aina kisaajien kesken. Jaosto ottaa talkookassaan aina euron neljän euron osallistumismaksusta. Jaoston jäsenet pääsevät Haukkavuoren viikkokisoihin euron halvemmalla.

–Meillä on myös lähemmäs koria -kisa ja hole in one -kisa erikseen. Holarikisassa potti kasvaa aina isommaksi, mitä pidempään sitä yhden heiton väylää joudutaan odottamaan. Mutta pottiin pääsee kiinni vain, jos on muistanut siihen erikseen euron pistää, Sandell virnisti.

Tuomas Honkasalo