Koskelaisen yrittäjäkolmikon rohkeutta koetellut remontti päätökseen

0
Kosken SEO:n yrittäjät arvelivat perjantaina, että päällystystöissä vierähtää parisen päivää. Kuva: Simo Päivärinta.

KOSKI. Yrittäjäkolmikko Aila Lepistö, Pekka Kanasuo ja Kai Lepistö saa huokaista helpotuksesta, kun heidän luotsaamansa Kosken SEO:n piharemontti valmistuu. Sen myötä huoltoasema täyttää viimeisimmät ympäristö- ja turvamääräykset.

Kai Lepistö kertoo investoinnin olleen pienen yrityksen kannalta niin suuri, että hyötyjä ja haittoja puntaroitiin hetki jos toinenkin. Remontin käynnistyttyä pandemiarajoitukset alkoivat kuristaa kassavirtaa ja henkilökuntaa jouduttiin hetkellisesti lomauttamaan.

Kai Lepistö tuumaa koronakurjimuksen hyväksi puoleksi sen, että töitä päästiin tekemään rauhassa.

– Onneksi saimme remonttiin hyvät yhteistyökumppanit. Nyt näyttää jo paljon valoisammalta, kun ihmiset ovat taas alkaneet liikkua ja saamme pihankin kuntoon, Kai Lepistö sanoo.

Alimmaiseksi suojamuovi

Remontissa uusittiin säiliöauton purkupaikka, jonka kohdalle asetettiin suojamuovi ja sen päälle betonilaatta. Samanlainen suojaus rakennettiin mittarikentälle. Lisäksi purkupaikalle, mittarikentälle sekä korjaamohalliin tehtiin uudet öljynerotuskaivot.

Perjantaiaamuna huoltoaseman pihalla aloiteltiin asfaltointitöitä. Yrittäjät päättivät asfaltoida myös niitä piha-alueita, joissa ei ole aiemmin ollut asfalttia.

Hiljattain yrittäjäkolmikko remontoi myös Ypäjän keskustassa olevan kylmäaseman pihan. Siellä selvittiin Kai Lepistön mukaan vähäisemmällä työmäärällä kuin Koskella. Edellä mainittujen lisäksi kolmikko pyörittää Ypäjän Palikkalan SEO-asemaa sekä lounaskahvilaa.

Mittarikentällä maaperää suojaa paksu alusmuovi.
Mittarikentällä maaperää suojaa paksu alusmuovi. Kuva: Kosken SEO.