Koulujuoksu sai Tarvasjoella ilon pintaan

0
Koulujuoksu sai Tarvasjoen koulun oppilailta innostuneen vastaanoton. Ennen hyväntekeväisyysjuoksuun lähtöä paikat lämmiteltiin vetreiksi. Tunnelma jo olikin iloinen.

LIETO/Tarvasjoki. –Suuren urheilujuhlan tuntua, rehtori Outi Nieminen tiivisti viime perjantaiaamun tunnelmat Tarvasjoen koululla.

Koulun pihalla kävi innostunut kuhina, kun toinen toistaan hauskempiin asuihin sonnustautuneet oppilaat valmistautuivat Team Rynkeby -säätiön järjestämään koulujuoksuun. Pohjoismaiden suurimmassa hyväntekeväisyysjuoksussa koululaiset keräävät varoja vakavasti sairaille lapsille.

–Tosi kivalta tuntuu osallistua, jätesäkkeihin ja pyyheviittoihin pukeutuneet kuudesluokkalaiset Ilona Veijo , Kim Moisio , Pauli Heinonen ja Joonatan Perho sanoivat ja lupasivat juosta ainakin viisi kierrosta.

–Kivaa että saa osallistua ja kerätä varoja, siistiä. Kiva että tällaista järjestetään, jätesäkkien ja viittojen lisäksi peruukkeihin sonnustautuneet Matilda Kleimola ja Tove Krappe puolestaan iloitsivat ja toivoivat peruukkien pysyvän päässä juostessa.

Matildan ja Toven mielestä oli mukavaa, että hyväntekeväisyysjuoksuun oli liitetty myös yhteishenkeä lisäävää hassuttelua kuten hassusti pukeutumista. Parasta yhteishenkeä osoittaneelle luokalle oli luvassa palkinnoksi vanhempainyhdistyksen tarjoamat jäätelöt, mutta juoksu itsessäänkin näytti lapsia innostavan. Myös Team Rynkebyn edustajille Aija Laakkoselle ja Ari Hautalalle satoi kysymyksiä Team Rynkebyn toiminnasta.

–Koulujuoksu on yksi meidän suurimmista varainhankintatapahtumista. Kaikki Suomen joukkueet osallistuvat koulujuoksuun ja kouluja ja päiväkoteja on mukana noin 130, Laakkonen kertoi.

Team Rynkeby pyöräilee Pariisiin kerätäkseen varoja syöpää sairastaville lapsille ja heidän perheilleen. Varoja kerätään solmimalla sponsorisopimuksia, mutta myös koulujuoksu on osa varainhankintaa.

Koululaisia ihmetytti muun muassa, miten rynkebyläiset jaksavat pyöräillä niin pitkän matkan. Myös päivämatkan pituus ja matkavauhti kiinnosti, sekä se, kuinka monta vaihdetta rynkebyläisten pyörissä on. Ennen alkuverryttelyjä päästiinkin pitämään aivojumppaa, kun yhdessä pohdiskeltiin, kuinka monta sekuntia pyöräilymatkaan menee.

Omalle juoksumatkalleen lapset säntäsivät niin innolla, että matkavauhti meinasi tehdä osalle tepposen jo ensimmäisellä kierroksella.

–Luulin että tämä on helppoa, eräskin innokas juoksija puuskutti.

Pienimmät oppilaat kiersivät lenkkiä koulun ympäri ja isommat kilometrin lenkkiä Tarvashovin ja urheilukentän välisessä maastossa. Koulun puolesta järjestelyistä vastannut opettaja Tiina Lähteenmäki kertoi oppilaiden juosseen hyväntekeväisyyteen yhteensä noin 2 500 euroa. Koulujuoksua sponsoroimaan lähti toistakymmentä paikallista yritystä ja yhdistystä. Tarvasjoen koulu osallistui Lähteenmäen mukaan koulujuoksuun ensimmäistä kertaa.

Auranmaan muista kouluista myös Yläneen yhtenäiskoulu osallistui koulujuoksuun. Yläneellä ei etsitty sponsoreita, vaan koulun oppilaskunta lahjoitti 406,40 euroa.