Kunnan ja vapaaehtoisten yhteistyöllä syntynyt Hypöistenkosken grillikatos otettiin käyttöön

0
Makkaramestareina torstaina uurastaneet Timo Kuosa ja Joni Mattila laskivat, että Hypöistenkosken grilliin mahtuu ainakin 24 makkaraa.

AURA. Hypöistenkoskella, Aurajoen rannalla riitti torstaina vipinää, kun päiväkotilaiset, koululaiset ja muut kuntalaiset kävivät tutustumassa viime kesän lopulla valmistuneeseen grillikatokseen ja retkipaikkaan.

Makkaranpaistosta Timo Kuosan kanssa huolehtinut Auran kunnan työvalmentaja Joni Mattila kertoi, että paikan avajaisia olisi haluttu viettää aiemmin, mutta koronapandemia esti aikomukset.

Auran kehittämisjohtaja Anna-Mari Alkio toivoi mahdollisimman monen kuntalaisen löytävän katokselle ja ihastuvan siihen.

– Siten ihmiset tulevat tietoisiksi, kuinka upean paikan olemme saaneet aikaiseksi yhteisillä voimavaroilla, Alkio sanoi.

Kunta sai katoksen rakentamiseen lähivirkistysalueen kehittämistukea. Kyseessä on EU:n tarjoama ja ely-keskuksen kanavoima tuki. Grillikatoksen rakennustöihin osallistui vapaaehtoisia, joista useimmat kuuluvat Omakotiliitto ry:n Auran asukasyhdistykseen.

Syrjässä olevat katokset ovat alttiita ilkivallalle, mutta asukasyhdistyksen puheenjohtaja Sauli Nuolemo on positiivisella mielellä. Hänen mukaansa Hypöistenkosken katos on saanut olla melkolailla rauhassa.

Katokselle johtaa opastettu luontopolku Nahkurintien varrella olevalta pieneltä parkkipaikalta. Ensi viikon torstaihin asti polun varrella on Lounais-Suomen Allergia- ja Astmayhdistyksen rastirata, joka keskittyy lasten sairastamaan astmaan.

Sauli Nuolemon mielestä joki on ollut pitkään aliarvostettu.

– Se näyttää sillalta katsottuna vaatimattomalta, mutta veden pinnasta se on aika muhkea. On hienoja kukkia, lintuja ja muuta ihasteltavaa, Nuolemo sanoo.

Hän toteaa asukasyhdistyksen olevan voimavarojensa puitteissa mukana hankkeessa, jos asukkaiden toivomaa uimapaikkaa päätetään ryhtyä rakentamaan.

Tohtisitko uida Aurajoessa?

– Kyllä. Kävin Aurajoessa uimakoulun 60-luvulla, Liedon puolella. Joki on puhdistunut niistä ajoista todella paljon, Nuolemo vastaa.