Lieto, Loimaa ja Auranmaa sittenkin yhteen – Hyvinvointialueelle kahdeksan sotekeskusta

0

AURANMAA, LIETO. Aluehallitus päätyi sittenkin liittämään Liedon muutosvaiheessa Loimaan seutukunnan kanssa samaan sotekeskukseen. Asiasta kuitenkin äänestettiin. Jouni Mutasen (kesk) esitys Niina Alhon (sd) ja Nina Söderlundin (vas) kannattamana voitti äänin 8–7. Muutetun esityksen mukaan Lieto liitettiin Loimaan seutuun.

Muutosvaiheessa Varsinais-Suomen hyvinvointialueen taloutta ja toimintaa johdetaan kahdeksan alueen kokonaisuuksissa. Loimaan seudun lisäksi Varsinais-Suomeen tulee Turun eteläisen, Turun pohjoisen, Turunmaan (Kemiönsaari, Parainen, Turun ruotsinkieliset), Salon seudun (Salo, Somero), Vakka-Suomen (Uusikaupunki, Laitila, Vehmaa, Taivassalo, Pyhäranta, Kustavi, Mynämäki, Nousiainen, Masku), läntisen Turun seudun (Naantali, Raisio, Rusko) ja itäisen Turun seudun (Kaarina, Paimio, Sauvo) alueet.

Asiaa aiemmin käsitellessään aluehallitus oli siirtämässä Liedon itäisen Turun seudun alueeseen (AVL 6.5.). Alkuperäisessä virkamiesmallissa Lieto oli samalla alueella kuin Loimaa ja Auranmaan kunnat.

Nyt päätetyssä kokonaisuudessa on kyse toiminnan ja talouden rakenteista, palveluverkkoa ei uudisteta vielä tässä vaiheessa. Sotepalvelujen näkyvistä muutoksista tehdään aikanaan erilliset päätökset.

–Käytännössä kaikki varsinaissuomalaisten sosiaali- ja terveyspalvelut löytyvät vuoden vaihduttua sieltä mistä nytkin, aluehallituksen puheenjohtaja Sanna Vauranoja sanoo hyvinvointialueen tiedotteessa.

Asukkaat voivat Vauranojan mukaan edelleen käyttää sote-palveluja koko Varsinais-Suomessa.

–Aluejako ei määritä sitä, missä sote-palveluja tarjotaan, vaan ovat hyvinvointialueen sisäistä organisoitumista, hän selventää.