Kuljettajat Iiro Litjo ja Jari Piirainen tyytyväisiä vauhtiinsa Länsirannikon Rallissa

0
Iiro Litjo ja kartturinsa Topi Kärpijoki EK 3:lla. Kuva: Simo Päivärinta.

AURANMAA. Perjantaina sekä lauantaina Turun seudulla ja osin Auranmaan teillä ajettu SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli 2022 oli Kyrön Seudun Urheiluautoilijoiden Iiro Litjolle toinen nuottikisa. Hänen kartturinaan oli Raision UA:n Topi Kärpijoki, vasta toista kertaa nuottihommissa hänkin. Litjo luonnehtii nuottien mukaan ajamista taisteluksi vaistoja vastaan.

– Kun on ennalta päätetty, että tiettyyn mutkaan tullaan täysillä, niin siten pitää myös uskaltaa toimia, hän kuvailee.

Honda Civic Type R:llä ajava Litjo piti pään kylmänä ja keskittyi omaan suoritukseensa. Rohkeus kasvoi kisan edetessä, kun vielä autokin toimi moitteetta. Lopulta Litjo ja Kärpijoki olivat kolmansia luokassa 7.

F-rallisarjaan panostavan Litjon seuraava koitos on Yläneen ja Oripään teillä 28.5. ajettava kisa.

Kulunut viikonloppu merkitsi tarvasjokelaiselle Jari Piiraiselle koronatauon päättymistä ja paluuta rallipoluille. Hänen kartturinaan oli nuotinlukutaitoja opiskeleva Nina Välikangas , jonka suoritusta Piirainen kiittelee erittäin hyväksi. Molemmat edustavat Kyrön Seudun Urheiluautoilijoita.

BMW M3:lla kisanneet Piirainen ja Välikangas saivat voiton luokasta 24. Piirainen suunnittelee ajavansa kuluvana vuonna vielä pari kilpailua. Elokuussa hänen tähtäimessään on Oili Jalonen -ralli ja lokakuussa Rantaralli.

SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli 2022:n yleiskilpailun voittivat Skoda Fabia Rally2:lla 1-luokassa ajaneet alavutelainen Teemu Asunmaa ja raumalainen kartanlukijansa Ville Mannisenmäki.